Udario autom 13-godišnjeg biciklista pa se udaljio kao da se ništa nije dogodilo

VV | 12.12.2022. u 13:04h | Objavljeno u Crna kronika

U subotu, 10. prosinca oko 17.30 sati u Varaždinskoj ulici u Sračincu, u prometnoj je nesreći ozlijeđen 13-godišnji dječak.

Muškarac starosti 59 godina upravljao je osobnim vozilom pod utjecajem alkohola od 1.79 g/kg, Varaždinskom ulicom iz smjera Varaždina u smjeru Petrijanca. U jednom je trenutku vozilom sišao van prometne trake u desno, na biciklističku traku uz sjeverni rub kolnika te prednjim desnim bočnim dijelom vozila udario u 13-godišnjeg pješaka koji se kretao biciklističkom trakom iz suprotnog smjera.

Dječak je uslijed udara odbačen van kolnika na zelenu površinu sa sjeverne strane kolnika, pri čemu je ozlijeđen. Medicinska mu je pomoć pružena u Općoj bolnici Varaždin gdje je zadržan na daljnjem liječenju. Nakon prouzročene prometne nesreće, 59-godišnjak je bez zaustavljanja napustio mjesto događaja, a da o prometnoj nesreći nije obavijestio policiju niti pružio pomoć unesrećenom dječaku.

Isti je naknadno, oko 19.20 sati, pronađen po policijskim službenicima te je zbog sumnje da će nastaviti s činjenjem prekršaja, doveden u Policijsku upravu varaždinsku i smješten u posebnu prostoriju za zadržavanje do prestanka djelovanja alkohola.