Ubojstvo kod Kulturane: Slijedi rekonstrukcija događaja izvan i unutar nekadašnje Kulturane

| 30.4.2022. u 11:52h | Objavljeno u Crna kronika

- Ja nisam bila prisutna, a ono što znam, znam jer mi je moj bivši dečko rekao. Bila je tučnjava pred Kulturanom u kojoj su bili prisutni optuženi - rekla je svjedokinja P. K. pred sudom u petak, 29. travnja, na ročištu kaznenog suda za ubojstvo Nine Čengića za što su optuženi Ivor Vujasinović, Asja Gorski, Ivan Gorski i Dominik Žnidarić.

Preminulog Ninu Čengića nije poznavala, ali ga zna iz viđenja, a te je kobne noći zajedno s M. G., H. Č., T. D., T. L. i Ninom Čengićem krenula iz caffe bara Sax prema Kulturani, ali nije bila u Kulturani kada se dogodila tučnjava i ostali dogođaji koji su te noći doveli do smrti Nine Čengića.

Govorila je u svom svjedočenju informacije koje je doznala iz razgovora sa svojim bivšim dečkom M. G. i poznanikom H. Č.

- Čengića su ispratili van jer je radio probleme, mislim da je to napravio Ivor, nakon toga se vratio (Čengić) s policijom, onda su se malo pritajili, a poslije kada je policija otišla, bila je tučnjava. Pronašli su Ninu dalje od Kulturane. Bio je u teškom stanju i zvali su hitnu. Rekli su da mu je krv tekla. H. Č i M. G. su bili prilično uzrujani - rekla je P. K. i potvrdila je da je svjedok M. G. rekao da je vidio da su Ivor Vujasinović, Asja Gorski, Ivan Gorski i Dominik Žnidarić bili prisutni tijekom tučnjave Nine Čengića, ali da se ne sjeća točno tko je na koji način tukao Ninu Čengića.

Ipak, kada je dala iskaz državnom odvjetništvu u srpnju prošle godine je imala više detalja za reći što joj je nakon događaja rekao tadašnji dečki i svjedok tučnjave ispred Kulturane, M. G.

Tada je rekla da je M. G. rekao da su Žnidarić i Gorski tukli Čengića, a sada tvrdi da M. G. nije rekao da je vidio točno tko je bio tukao Čengića. Državno odvjetništvo je uložilo prigovor na neistovjetno svjedočenje P. K. pred sudom.

Sudskom procesu trebao je pristupit i svjedok T. D. koji je već par puta izostao kao svjedok na suđenju. Sud još ne namjerava tražiti da se svjedok dovede pred sud uz policijsko privođenje, ali o tome će odlučiti nakon rekonstrukcije i sljedećeg ročišta.

Obrana prvooptuženog Ivora Vujasinovića, odvj. Goran Vučetić, pokrenuo je od prvog ročišta obranu i tezu da se udarac u tvrdu podlogu koji je doveo do smrti Nine Čengića nije dogodio vani nakon tučnjave u kojoj su sudjelovali optuženi već da je taj udarac nastao tijekom pada sa stolice u dva navrata prije tučnjave zbog pijanog stanja preminulog.

Sud je prihvatio prijedlog obrane da se uz rekonstrukciju događaja izvan Kulturane, odradi i unutar Kulturane u dnevnim uvjetima, a po potrebi u noćnim uvjetima, te će se na rekonstrukciju pozvati svjedoci M. G., K. Š, M. T., T. M., K. L. i E. M.