U Vrtlinovcu se zapalilo krovište na gospodarskoj zgradi Foto: Ilustracija

U Vrtlinovcu se zapalilo krovište na gospodarskoj zgradi

| 23.10.2020. u 10:41h | Objavljeno u Crna kronika

Jučer, 22. listopada oko 13 sati u Vrtlinovcu izbio je požar na krovištu gospodarske zgrade vlasništvo 48-godišnjakinje.

Kako je utvrđeno, do požara je došlo otvorenim plamenom koji se proširio iz kotla za pečenje rakije koji je ostavljen bez nadzora. Požar se proširio na drveni strop i krovište. Na mjesto događaja izašli su vatrogasci JVP Varaždin i DVD Varaždinske Toplice, koji su ugasili požar.

- Na intervenciju je izašla Z-01 sa 6 vatrogasaca. Uzbunjeno je DVD Varaždinske Toplice. Dolaskom na mjesto intervencije ustanovljeno je da se ne radi o požaru obiteljske kuće već popratnom objektu (spremištu za drva i alat). Požar je već bio u razbuktaloj fazi i cijeli objekt izgrađen pola od cigle, pola od drveta bio je zahvaćen plamenom. Gašenju je pristupljeno uz pomoć dva vitla za brzu navalu te je ubrzo stavljen pod kontrolu. Nakon par minuta na mjesto intervencije dolazi DVD Varaždinske toplice sa navalnim vozilom i autocisternom. Obzirom da je požar stavljen pod kontrolu na mjestu intervencije ostali su vatrogasci DVD-a Varaždinske Toplice koji su požarište sanirali. Za gašenje je od strane JVP Varaždin utrošeno cca 2000 l vode. Vlasnik objekta (73) je prilikom izbijanja požara zadobio lakše opekline po licu i glavi te je iz tog razloga pozvana HMP da ga pregleda. Intervencija je završila u 14:48 sati - stoji u priopćenju JVP Varaždin.

Visina materijalne štete procjenjuj se na nekoliko desetaka tisuća kuna.