U Vrbanovcu se tri osobe otrovale ugljičnim monoksidom Foto: Ilustracija

U Vrbanovcu se tri osobe otrovale ugljičnim monoksidom

M.P./Varaždinske vijesti | 9.2.2017. u 09:24h | Objavljeno u Crna kronika

Tri osobe (55, 53 i 19 godina) jučer oko 20 sati otrovale su se ugljičnim monoksidom u kući u Ulici Rudolfa Krušeca u Vrbanovcu.

Očevidom koji su obavili policijski službenici u suradnji s inspektorom za zaštitu od požara PU varaždinske utvrđeno je da je u kupaonici prilikom rada protočnog bojlera s kojeg je demontiran poklopac komore za izgaranje i ventilator za odsis dimnih plinova, došlo do propuštanja plina i povećanja koncentracije ugljičnog monoksida koji se proširio kućom.

Na mjesto događaja izašli su članovi Javne vatrogasne postrojbe Grada Varaždina i DVD-a Martijanec koji su zatvorili dovod plina i prozračili prostorije, dok su djelatnici Termoplina zapečatili brojilo do otklanjanja kvara na trošilu. Ozlijeđenima je pomoć pružena u varaždinskoj Općoj bolnici gdje su zadržani na liječenju.

- Ovim putem ponovno skrećemo pozornost, kako bi se izbjegli tragični događaji, upozoravamo građane kako je obavezno da plinska trošila i trošila na tekuća goriva (plamenici, protočni bojleri) servisiraju ovlašteni stručni serviseri jer će se na taj način povećati sigurnost i racionalizirati potrošnja goriva - upozoravaju iz policije.

Označeno u