U Varaždinu u ulici Gustava Krkleca nastradalo 11-godišnje dijete Foto: Ilustracija

U Varaždinu u ulici Gustava Krkleca nastradalo 11-godišnje dijete

VV | 12.10.2020. u 22:34h | Objavljeno u Crna kronika

U petak, 9. listopada oko 8.10 sati u Oštricama, u prometnoj je nesreći ozlijeđena jedna osoba. Muškarac starosti 50 godina upravljao je osobnim vozilom iz smjera Ljubešćice u smjeru Presečna. Uslijed neprilagođene brzine kretanja vozila vozilom je prešao u lijevo na prometnu traku namijenjenu za kretanje vozila iz suprotnog smjera i prednjim je djelom vozila udario u vozilo iz suprotnog smjera kojim je upravljala 39-godišnjakinja. Vozačica je zadobila ozljede, a medicinska pomoć joj je pružena u varaždinskoj Općoj bolnici. Ozljede joj za sada nisu okvalificirane.

U petak, 9. listopada oko 13.40 sati u ulici Gustava Krkleca u Varaždinu, u prometnoj je nesreći ozlijeđen biciklist. Dijete starosti 11 godina upravljao je biciklom biciklističkom stazom bez pratnje osobe starije od 16 godina i bez zaštitne kacige na glavi. Upravljao je iz smjera ulice Braće Radić u smjeru Optujske ulice. Dolaskom do raskrižja sa Gortanovom ulicom započeo se biciklom uključivati u promet na kolnik Gortanove ulice preko obilježenog pješačkog prijelaza a da prethodno nije propustio sva vozila koja se kreću cestom. Tom prilikom je u bicikl udarilo osobno vozilo kojim je upravljala 25-godišnjakinja. Uslijed udara biciklist je pao na kolnik i zadobio ozljede. Medicinska pomoć mu je pružena u varaždinskoj Općoj bolnici. Ozljede mu za sada nisu okvalificirane.

U subotu, 10. listopada oko 18.35 sati u Klenovniku, u prometnoj je nesreći ozlijeđena jedna osoba. Djevojka starosti 28 godina upravljala je osobnim vozilom iz smjera Klenovnika u smjeru Lipovnika. Uslijed neprilagođene brzine kretanja vozila vozilom izlaskom iz desnog zavoja vozilom je sletjela van kolnika i udarila u betonski stup i ogradu. Ozljede je zadobio 30-godišnji suputnik, a medicinska pomoć mu je pružena u varaždinskoj Općoj bolnici. Ozljede mu za sada nisu okvalificirane.

U nedjelju, 11. listopada oko 4.30 sati u Lepoglavi, u prometnoj su nesreći ozlijeđene dvije osobe. Mladić starosti 18 godina upravljao je osobnim vozilom iz smjera Čreta u smjeru Očure. Vozilom je upravljao pod utjecajem alkohola u koncentraciji od 1.01 g/kg. Uslijed neprilagođene brzine kretanja vozila i utjecaja alkohola, vozilom je sletio van kolnika i udario stup javne rasvjete i betonski zid. U prometnoj nesreći ozljede su zadobili putnici u vozilu starosti 19 i 16 godina. Ozlijeđenima je medicinska pomoć pružena u varaždinskoj Općoj bolnici. Ozljede im za sada nisu okvalificirane.

U nedjelju, 11. listopada oko 15.15 sati u Varaždinu, u prometnoj je nesreći ozlijeđena jedna osoba. Muškarac starosti 59 godina upravljao je osobnim vozilom iz smjera Optujske ulice u smjeru Koprivničke ulice. Dolaskom do obilježenog pješačkog prijelaza nije se približavao sigurnosnom brzinom tom prijelazu da nebi ugrozio pješake, te je prednjim djelom vozila udario u bočni dio bicikla i pješakinju starosti 49 godina, a koja je gurala bicikl i prelazila kolnik po obilježenom pješačkom prijelazu. Pješakinja je zadobila ozljede, te joj e medicinska pomoć pružena u varaždinskoj Općoj bolnici. Ozljede joj za sada nisu okvalificirane.