U Varaždinu ozlijeđen 13-godišnjak koji je vozio električni romobil Foto: Pexels/ilustracija

U Varaždinu ozlijeđen 13-godišnjak koji je vozio električni romobil

Varaždinske vijesti | 25.3.2024. u 21:09h | Objavljeno u Crna kronika

U prometnoj nesreći koja se dogodila u petak, 22. ožujka oko 17.30 sati u Varaždinu, ozlijeđen je 13-godišnji dječak. On je upravljao električnim romobilom, kolnikom ulice Kneza Višeslava.

Dolaskom do raskrižja s ulicom Mirka Maleza, koja je prometnim znakom označena kao cesta s prednošću prolaska, ušao je u raskrižje, skrećući ulijevo, a da prethodno nije propustio sva vozila koja su se kretala navedenom ulicom.

Zbog toga je na lijevu bočnu stranu njegovog vozila, prednjim dijelom naletjelo osobno vozilo kojim je ulicom Mirka Maleza upravljala 56-godišnjakinja.

Dječak je tom prilikom ozlijeđen te mu je medicinska pomoć pružena u Općoj bolnici Varaždin, gdje je zadržan na liječenju. Njegove će se ozljede okvalificirati naknadno.

Jedna je osoba ozlijeđena u prometnoj nesreći koja se dogodila u subotu, 23. ožujka oko 11.15 sati u Ludbregu. Muškarac starosti 79 godina upravljao je osobnim vozilom ulicom Rudolfa Fizira.

Dolaskom do raskrižja sa državnom cestom D-2 i Gospodarskom ulicom, nije se zaustavio na prometni znak obaveznog zaustavljanja i propustio sva vozila koja su se kretala cestom s prednošću prolaska, zbog čega je na desnu bočnu stranu njegovog vozila, prednjim dijelom naletjelo osobno vozilo kojim je državnom cestom iz smjera Ludbrega upravljao 46-godišnjak.

U prometnoj je nesreći ozlijeđena 72-godišnja putnica iz vozila 79-godišnjaka te joj je medicinska pomoć pružena u varaždinskoj Općoj bolnici.