U Varaždinu nastradao biciklist, u Nedeljancu sudar automobila u koloni vozila

VV | 10.8.2022. u 16:45h | Objavljeno u Crna kronika
Ljekarne VŽŽ

Jučer oko 19 sati u Varaždinu, u prometnoj je nesreći ozlijeđena jedna osoba. Muškarac starosti 31 godinu nepropisno je upravljao biciklom biciklističkom stazom u Merlićevoj ulici.

Upravljao je u smjeru Ulice kralja Petra Krešimira. Dolaskom do raskrižja biciklom se preko obilježenog pješačkog prijelaza uključivao u promet a da nije propustio sva vozila, te je udario biciklom u vozilo kojim je upravljao 51-godišnjak, a skretao je u desno.

U prometnoj nesreći ozljede je zadobio biciklist, a medicinska pomoć pružena mu je u varaždinskoj Općoj bolnici. Ozljede su mu okvalificirane kao lakše tjelesne ozljede.

Jučer, 9. kolovoza oko 10.45 sati u Nedeljancu, u prometnoj su nesreći ozlijeđene dvije osobe. Mladić starosti 27 godina upravljao je teretnim vozilom prije stjecanja prava na upravljanje i pod utjecajem alkohola u koncentraciji od 1.47 g/kg.

Upravljao je iz smjera Vidovca u smjeru Varaždina. Brzinu vozila nije prilagodio stanju i uvjetima na cesti, te je prednjim djelom vozila udario u zadnji dio zaustavljenog u koloni vozila , a kojim je upravljao 30-godišnjak. Vozilo u koje je udario je odbačeno u naprijed, te je prednjim djelom udario u zadnji dio automobila kojim je upravljao 51-godišnjak.

Ozljede je zadobio 30-godišnji vozač i putnica u vozilu starosti 26 godina. Medicinska pomoć pružena im je u varaždinskoj Općoj bolnici. Ozljede im za sada nisu okvalificirane.