U Varaždinu lopov ukrao mobitel te novčanik, u Hrašćici bakrenu žicu Foto: Ilustracija/Arhiva VV

U Varaždinu lopov ukrao mobitel te novčanik, u Hrašćici bakrenu žicu

VV | 21.11.2022. u 15:04h | Objavljeno u Crna kronika

Policijski službenici PP Ivanec dovršili su kriminalističko istraživanje nad muškarcem starosti 43 godine, izvijestili su jutros iz policije.

- Sumnja se da 43-godišnjak u razdoblju od 19. do 21. svibnja u mjestu Zlogonje, počinio tešku krađu provaljivanjem u vikend kuću. Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja protiv osumnjičenog podnijeto je posebno izvješće Općinskom državnom odvjetništvu u Varaždinu - izvijestili su iz PU varaždinske, u kojoj su naveli kako su ivanečki policajci dovršili još jedno kriminalističko istaraživanje, nad 43-godišnjakom i 22-godišnjakom.

- Sumnja se da je dvojac, u razdoblju od 23. do 27. svibnja u mjestu Zlogonje, počio tešku krađu provaljivanjem u vikend kuću. Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja protiv osumnjičenih podnijeto je posebno izvješće Općinskom državnom odvjetništvu u Varaždinu. Dovršeno je kriminalističko istraživanje i nad muškarcem starosti 43 godine. Sumnja se da je 43-godišnjak 2. svibnja u mjestu Prebukovje, počinio tešku krađu provaljivanjem u kuću. Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja protiv osumnjičenog podnijeta je kaznena prijava Općinskom državnom odvjetništvu u Varaždinu - navode iz PU varaždinske.

Lopovi prošli tjedan nisu bili mirni ni u Varaždinu. U srijedu, 16. studenog u Varaždinu, između 03.00 i 05.30 sati nepoznati počinitelj je iz kuće otuđio mobitel te novčanik s dokumentima i novcem vlasništvo 31-godišnjaka. Materijalna šteta procjenjuje se na nekoliko tisuća kuna, a policija za počiniteljem još traga, kao i za počiniteljem, koji je dan kasnije, 17. studenog u Varaždinu, u dvorištu ispred stambene zgrade u izgradnji, između 16.30 i 18.00 sati iz nezaključanog vozila u vlasništvu jednog poduzeća otuđio razni alat. Materijalna šteta procjenjuje se na nekoliko desetaka tisuća kuna.

- U razdoblju od 18. do 19. studenog, između 16.00 i 14.00 sati u polju kod Hrašćice, nepoznati počinitelj je provalio u drvenu kuću u vlasništvu 74-godišnjaka i otuđio bakrenu žicu. Materijalna šteta procjenjuje se na nekoliko tisuća kuna. Policijski službenici poduzimaju mjere i radnje u cilju pronalaska počinitelja ovog kaznenog djela - izvijestili su iz PU varaždinske.

Također, iz PU varaždinske su izvijestili kako je nepoznati počinitelj, u razdoblju od 2. do 3. studenog između 15.30 i 08.00 sati, pronašao novčanik u kojem su se nalazile kartice i novac, koji je na području Ludbrega izgubio 39-godišnjak te je uporabom kartice koja se nalazila u novčaniku sa bankomata podigao novac. Materijalna šteta procjenjuje se na više tisuća kuna. Policijski službenici poduzimaju mjere i radnje u cilju pronalaska počinitelja ovog kaznenog djela.
-

Označeno u