U Varaždinskim Toplicama ozlijeđen 81-godišnjak, u Ludbregu maloljetnik

| 9.9.2022. u 10:31h | Objavljeno u Crna kronika

U četvrtak, 8. rujna oko 10.30 sati na Trgu svetog Martina u Varaždinskim Toplicama, dogodila se prometna nesreća s ozlijeđenom osobom. Mladić u dobi od 22 godine upravljao je osobnim vozilom uključujući se u promet spomenutog Trga, vožnjom unatrag s prilazne ceste bolnici. Pritom se nije uvjerio da to može učiniti bez opasnosti za druge sudionike u prometu, zbog čega je stražnjim dijelom vozila udario u invalidska kolica u kojima je kolnik iste prometnice prelazila 71-godišnjakinja. Ona je uslijed udara pala na kolnik, pri čemu je ozlijeđena. Medicinska joj je pomoć pružena po djelatnicima Specijalne bolnice Varaždinske Toplice, a njezine će se ozljede okvalificirati naknadno.

U prometnoj nesreći koja se dogodila u četvrtak, 8. rujna oko 16.15 sati, na županijskoj cesti kod Podruta, ozlijeđen je 81-godišnjak. On je upravljao osobnim vozilom iz smjera Bele u smjeru Podruta. Zbog neprilagođene brzine stanju i uvjetima na kolniku, pri ulasku u desni nepregledni zavoj, izgubio je nadzor nad upravljačem i vozilom sletio u lijevo van kolnika u cestovni jarak. Pritom je ozlijeđen te je prevezen u Opću bolnicu Varaždin. Njegove ozljede za sad nisu okvalificirane.

U prometnoj nesreći koja se dogodila u četvrtak, 8. rujna oko 19.45 sati u Ludbregu, lakše je ozlijeđen 16-godišnji maloljetnik. On je upravljao biciklom nogostupom ulice Vatroslava Lisinskog iz smjera centra grada u smjeru Selnika. Dolaskom do raskrižja ulice Vatroslava Lisinskog, državne ceste D-2 i Glave ulice u Selniku, započeo je uključivanje u promet s nogostupa na kolnik državne ceste D-2, a da prethodno nije propustio sva vozila koja su se kretala cestom na koju se uključivao. Pritom je prednjim dijelom bicikla naletio na desni bočni dio osobnog vozila kojim je ulicom Vladimira Nazora u smjeru Selnika upravljala 33-godišnjakinja. Ozlijeđenom je 16-godišnjaku medicinska pomoć pružena na mjestu događaja po ekipi Zavoda za hitnu medicinu Varaždinske županije.