U tri prometne nesreće tijekom vikenda, ozlijeđeno čak devet osoba Foto: Ilustracija

U tri prometne nesreće tijekom vikenda, ozlijeđeno čak devet osoba

VV | 20.7.2020. u 22:00h | Objavljeno u Crna kronika

U petak, 17. srpnja oko 12.10 sati u Podrutama, u prometnoj je nesreći ozlijeđena jedna osoba. Žena starosti 35 godina upravljala je osobnim vozilom iz smjera Topličice. Vozilom je skretala u lijevo, a da prethodno nije propustila sva vozila koja joj dolaze iz suprotnog smjera, te je došlo do udara prednjeg djela nepoznatog vozila u desnu bočnu stranu osobnog vozila, koje je udarilo i u parkirano vozilo vlasništvo 83-godišnje žene. Vozačica starosti 35 godina je zadobila ozljede, te joj je medicinska pomoć pružena u varaždinskoj Općoj bolnici. Ozljede joj za sada nisu okvalificirane. Nepoznato vozilo je napustilo mjesto događaja prometne nesreće, te policijski službenici nastavljaju rad na pronalasku vozila i vozača koje je sudjelovalo u prometnoj nesreći.

U petak, 17. srpnja oko 18.20 sati u Pleši, u prometnoj su nesreći ozlijeđene četiri osobe. Mladić starosti 23 godine upravljao je teretnim vozilom pod utjecajem alkohola u koncentraciji od 1.89 g/kg. Upravljao je iz smjera Bednje u smjeru Trakošćana. Ulaskom u nepregledni desni zavoj nije se kretao sredinom obilježene prometne trake, već je teretnim vozilom prešao na lijevu prometnu traku i udario u lijevi bočni dio osobnog vozila kojim je iz suprotnog smjera upravljao 37-godišnjak. Uslijed udara osobno vozilo je odbačeno van kolnika u dvorišnu ogradu. Ozljede je zadobio vozač osobnog vozila i suputnik starosti 45 godina, te vozač teretnog vozila i suputnik starosti 27 godina. Medicinska pomoć im je pružena u varaždinskoj Općoj bolnici. Ozljede im za sada nisu okvalificirane.

U subotu, 18. srpnja oko 22.15 sati u Lužanu Biškupečkom, u prometnoj su nesreći ozlijeđene četiri osobe. Muškarac starosti 56 godina upravljao je osobnim vozilom pod utjecajem alkohola u koncentraciji od 2.24 g/kg. Upravljao je iz smjera Novog Marofa u smjeru Varaždina. Zbog neprilagođene brzine kretanja, uvjetima i stanju kolnika, prednjim je djelom vozila udario u prednji dio osobnog vozila kojim je iz suprotnog smjera upravljala 43-godišnjakinja. Oba vozila su uslijed udara odbačena u cestovni jarak. Ozljede su zadobila oba vozača te putnici starosti 21 i 33 godine. Medicinska pomoć pružena im je u varaždinskoj Općoj bolnici. Ozljede im za sada nisu okvalificirane.