U sudaru u Optujskoj ul. ozlijeđeno pet osoba, od toga troje djece Foto: VV arhiva

U sudaru u Optujskoj ul. ozlijeđeno pet osoba, od toga troje djece

M.P./Varaždinske vijesti | 26.9.2016. u 13:31h | Objavljeno u Crna kronika

Tijekom proteklog vikenda na prometnicama Varaždinske županije dogodilo se ukupno 12 prometnih nesreća od čega četiri s ozlijeđenim osobama, a osam s materijalnom štetom.

Jedna je osoba ozlijeđena u prometnoj nesreći koja se dogodila jučer u 16 sati u Brezovoj Gori.

- Motociklom je upravljala 30-godišnjakinja iz smjera Maclja u smjeru Bednje. Zbog neprilagođene brzine stanju i uvjetima na cesti izgubila je nadzor nad upravljačem i sletjela na suprotnu prometnu traku. Pritom je prednjim kotačem udarila u uzdignut betonski rubnik te je pala na kolnik i ozlijedila se. Medicinska pomoć joj je pružena u Općoj bolnici Zabok. Ozljede joj nisu okvalificirane - izvijestili su iz policije.

Pet je osoba ozlijeđeno u jučerašnjoj nesreći oko 20.30 sati u Optujskoj ulici u Varaždinu. Teretnim vozilom je Optujskom ulicom iz smjera centra grada prema Sračincu upravljao 21-godišnjak koji je dolaskom do prilaza za jednu farmu započeo skretati u lijevo na navedeni prilaz. Budući da se prethodno nije uvjerio da to može napraviti bez opasnosti za druge sudionike u prometu, u tom trenutku je njegovo vozilo započelo pretjecati osobno vozilo kojim je iza njega u istom smjeru upravljao 24-godišnjak, a koji se također nije prethodno uvjerio da tu radnju može učiniti bez opasnosti za druge sudionike. Stoga je došlo do sudara osobnog vozila u teretno vozilo. Ozljede su zadobili putnici u osobnom vozilu starosti 1, 2, 4, 21 i 23 godine. Medicinska pomoć im je pružena u Općoj bolnici Varaždin, a ozljede im za sada nisu okvalificirane.

U Ulici Rudolfa Rajtera u Ivancu jučer u 21.10 sati u prometnoj nesreći ozlijeđena je jedna osoba.

- Mladić starosti 20 godina je upravljao osobnim vozilom pod utjecajem alkohola u koncentraciji od 1.47 g/kg. Upravljao je iz smjera Prigorca u smjeru centra grada Ivanca. Zbog neprilagođene brzine kretanja stanju i uvjetima na kolniku po izlasku iz oštrog nepreglednog zavoja je izletio van kolnika gdje je prednjim djelom pneumatika udario u betonski rubnik, te je došlo do rotacije vozila i udara u zemljani nasip i prevrtanja vozila. Ozlijeđenom vozaču je medicinska pomoć pružena u varaždinskoj Općoj bolnici. Ozljede mu za sada nisu okvalificirane - obavještavaju iz policije.

Označeno u