U sedam prometnih nesreća tijekom vikenda na cestama Varaždinske županije ozlijeđeno 10 osoba Foto: VV arhiva / ilustracija

U sedam prometnih nesreća tijekom vikenda na cestama Varaždinske županije ozlijeđeno 10 osoba

I.D./Varaždinske vijesti | 24.6.2019. u 14:01h | Objavljeno u Crna kronika

Tijekom proteklog vikenda na prometnicama Varaždinske županije dogodilo se ukupno 15 prometnih nesreća i to sedam prometnih nesreća s ozlijeđenim osobama te osam prometnih nesreća s materijalnom štetom.

U petak 21. lipnja u 11.40 sati na državnoj cesti D-2 u Varaždinskoj ulici u Bolfanu u prometnoj nesreći ozlijeđene su dvije osobe. Teretnim vozilom je iz smjera Koprivnice u smjeru Varaždina upravljao mladić starosti 23 godine. Vozilom nije držao dovoljan razmak između svojeg vozila i vozila kojim je ispred njega upravljao 48-godišnjak te je prilikom usporavanja vozila ispred, prednjim djelom udario u zadnji dio vozila. Ozljede su zadobili putnici u osobnom vozilu starosti 36 i dijete starosti 8 godina. Medicinska pomoć im je pružena u koprivničkoj Općoj bolnici. Ozljede im za sada nisu okvalificirane.

U petak, 21. lipnja oko 11.40 sati na državnoj cesti u Trakošćanu, u prometnoj je nesreći ozlijeđena jedna osoba. Mladić starosti 27 godina upravljao je motociklom iz smjera Macelja u smjeru Bednje. Dolaskom u Trakošćan van naselja i ulaskom u lijevi zavoj, zbog neprilagođene brzine kretanja izgubio je nadzor nad motociklom i pao na kolnik, nakon čega je klizeći udario u zemljani nasip i prometni znak. Motociklist je uslijed pada i udara zadobio ozljede. Medicinska pomoć mu je pružena u varaždinskoj Općoj bolnici. Ozljede mu za sada nisu okvalificirane.

U petak, 21. lipnja oko 14 sati u Mirkovcu Brezničkom, u prometnoj je nesreći ozlijeđena jedna osoba. Osobnim vozilom je iz smjera Podvorca u smjeru Zagreba upravljao 23-godišnjak. Uslijed nekretanja vozilom sredinom obilježene prometne trake izgubio je nadzor nad upravljačem i sletio vozilom van kolnika i prednjim djelom vozila udario u betonski most. Vozač je zadobio ozljede te mu je medicinska pomoć pružena u varaždinskoj Općoj bolnici. Ozljede mu za sada nisu okvalificirane.

U subotu, 22. lipnja oko 16.20 sati u Zavojnoj ulici u Varaždinu, u prometnoj je nesreći ozlijeđena jedna osoba. Muškarac starosti 32 godine upravljao je teretnim vozilom iz smjera Trenkove ulice u smjeru Koprivničke ulice. Brzinu vozila nije prilagodio oštrom zavoju i mokrom kolniku te je vozilom prešao na prometnu traku namijenjenu za kretanje vozila iz suprotnog smjera i udario u lijevu bočnu stranu osobnog vozila kojim je iz suprotnog smjera upravljao 52-godišnjak. Ozljede je zadobio 52-godišnjak, te mu je medicinska pomoć pružena u varaždinskoj Općoj bolnici, a ozljede mu za sada nisu okvalificirane.

U petak, 21. lipnja oko 21.45 sati u Presečnom, u prometnoj je nesreći ozlijeđena jedna osoba. Osobnim vozilom je iz smjera Presečna u smjeru Oštrica upravljao muškarac starosti 37 godina. Brzinu vozila nije prilagodio stanju i uvjetima prometovanja i prednjim djelom vozila je udario u stražnji dio osobnog vozila kojim je upravljala 56-godišnjakinja, a koja je zaustavila vozila i propuštala vozilo iz suprotnog smjera u namjeri skretanja u odvojak ulice. Vozačica je zadobila ozljede, te joj je medicinska pomoć pružena u varaždinskoj Općoj bolnici. Ozljede joj okvalificirane kao lakše tjelesne ozljede.

U subotu, 22. lipnja oko 22.40 sati na državnoj cesti D-2 u Gornjem Vratnu, u prometnoj su nesreći ozlijeđene tri osobe. Mladić starosti 23 godina upravljao je osobnim vozilom pod utjecajem alkohola u koncentraciji od 1.57 g/kg. Upravljao je iz smjera Gornjeg Vratna u smjeru Petrijanca. Uslijed ne držanja vozila u kretanju sredinom svoje obilježene prometne trake vozilom je sišao van kolnika i vozeći se po mekanom travnatom terenu prednjim djelom vozila je udario u prednji dio parkiranog osobnog vozila vlasništvo 47-godišnjaka. Ozljede su zadobili putnici u vozilu starosti 16, 21 i 23 godine. Ozlijeđenima je medicinska pomoć pružena u varaždinskoj Općoj bolnici. Ozljede im za sada nisu okvalificirane.

U subotu, 22. lipnja oko 21.15 sati u Varaždinu, u prometnoj je nesreći ozlijeđena jedna osoba. Muškarac starosti 34 godine upravljao Ulicom Antuna Mihanovića iz smjera Ulice Zrinskih i Frankopana u smjeru ulice Franca Prešerna. Dolaskom do raskrižja s Prešernovom ulicom koja je prometnim znakom označena kao cesta s prednošću prolaska ušao je vozilom u raskrižje a da se prethodno nije zaustavio na znak obavezno zaustavljanje i prednjim djelom vozila udario u desni dio osobnog vozila je zadržavajući smjer kretanja upravljao 19-godišnjak. Uslijed udara vozilo je odbačeno u metalni stup i u tri osobna parkirana vozila. Ozljede je zadobio 34-godišnji vozač, a medicinska pomoć pružena mu je u varaždinskoj Općoj bolnici. Ozljede mu za sada nisu okvalificirane.

Označeno u