U sedam nesreća tijekom vikenda ozlijeđeno osam osoba

M.P./Varaždinske vijesti | 3.4.2017. u 12:40h | Objavljeno u Crna kronika
Ljekarne VŽŽ

Tijekom proteklog vikenda na prometnicama Varaždinske županije dogodilo se ukupno četrnaest prometnih nesreća, od čega sedam s ozlijeđenim osobama i sedam s materijalnom štetom.

U Kukuljevićevoj ulici u Varaždinu u petak oko 16.30 sati ozlijeđen je biciklist. Mladić starosti 15 godina je upravljao biciklom bez korištenja zaštitne kacige po južnom nogostupu Kukuljevićeve ulice iz smjera centra grada u smjeru Međimurske ulice. Desnom je pedalom bicikla udario u prednji dio osobnog vozila kojim je iz dvorišta kuće upravljala 40-godišnjakinja, a koja se zaustavila prije uključivanja u promet Kukuljevićeve ulice. Uslijed udara biciklist je izgubio ravnotežu i pao na nogostup pri čemu je ozlijeđen.

U nesreći u Seketinu u subotu oko 16.15 sati ozlijeđena je jedna osoba. Muškarac starosti 51 godinu upravljao je osobnim vozilom pod utjecajem alkohola u koncentraciji od 1.15 g/kg. Upravljao je iz smjera Lužana Biškupečkog u smjeru Varaždin Brega. Dolaskom do raskrižja s lokalnom cestom započeo je skretati u lijevo prema Seketinu, a da nije propustio osobno vozilo kojim je iz suprotnog smjera upravljao 54-godišnjak, te je došlo do sudara. U nesreći je ozlijeđena 28-godišnja suputnica.

Dvije su osobe ozlijeđene u koja se dogodila u subotu oko 17.20 sati u Zavojnoj ulici u Varaždinu. Muškarac starosti 32 godine upravljao je osobnim vozilom pod utjecajem alkohola u koncentraciji od 2.04 g/kg. Upravljao je iz smjera Trenkove ulice u smjeru Koprivničke ulice. Dolaskom do oštrog desnog zavoja uslijed bitno smanjenih vozačkih sposobnosti i neprilagođene brzine stanju kolnika izgubio je nadzor nad upravljačem vozila kojim je prešao na suprotnu stranu kolika, gdje je prednjim djelom vozila udario u prednji dio osobnog vozila kojim je iz suprotnog smjera upravljao 48-godišnjak. Uslijed udara, ozlijeđeni su 32-godišnji vozač i 50-godišnja putnica iz drugog vozila.

U nesreći koja se dogodila u subotu oko 17.30 sati u Varaždinu, na raskrižju ulica Miroslava Krleže i Krešimira Filića, ozlijeđena je jedna osoba. Žena starosti 45 godina upravljala je osobnim vozilom iz smjera Jalkovečke u smjeru Biškupečke ulice. Dolaskom do raskrižja s UIicom Miroslava Krleže koja je prometnim znakom označena kao cesta s prednošću prolaska, svojim je vozilom ušla u raskrižje, a da nije propustila osobno vozilo kojim je Ulicom Miroslava Krleže u smjeru Jalkovečke ulice upravljala 22-godišnjakinja. U sudaru je ozlijeđen 59-godišnji putnik u vozilu.

U subotu oko 17.50 sati, van naseljenog mjesta na županijskoj cesti u Jerovcu, dogodila se prometna nesreća s ozlijeđenom osobom. Muškarac starosti 70 godina upravljao je biciklom pod utjecajem alkohola u koncentraciji od 1.37 g/kg. Upravljao je iz smjera Ivanca u smjeru Horvatskog. Dolaskom do mosta, zbog umanjenih sposobnosti utjecajem alkohola izgubio je kontrolu i ravnotežu nad biciklom, te je pao na kolnik i ozlijedio se.

Jučer oko 10.20 sati, u Varaždinskoj ulici u Nedeljancu, dogodila se prometna nesreća s ozlijeđenom osobom. Muškarac starosti 55 godina upravljao je teretnim vozilom iz smjera Varaždina u smjeru Vidovca. Brzinu vozila nije prilagodio stanju i uvjetima na kolniku, te je prednjim djelom vozila udario u zadnji dio osobnog vozila kojim je do tada u istom smjeru upravljala 55-godišnjakinja, a koja je zaustavila svoje vozilo zbog zaustavljenog vozila ispred. Od udara vozilo je odbačeno naprijed i prednjim je dijelom udario u zadnji dio vozila kojim je do tada upravljao 30-godišnjak, a koji je zaustavio svoje vozilo radi propuštanja vozila iz suprotnog smjera, prije skretanja u lijevo. Ozljede je zadobila 55-godišnja vozačica. Medicinska pomoć joj je pružena u varaždinskoj Općoj bolnici.

Jučer oko 11.25 sati, u Prigorcu, dogodila se prometna nesreća u kojoj je ozlijeđen 39-godišnji biciklist. On je upravljao biciklom lokalnom cestom van naseljenog mjesta. Upravljao je u nizbrdici iz smjera Prigorca u smjeru Ivanečke Željeznice. Prilikom ulaska u lijevi oštri zavoj zbog neprilagođene brzine kretanja, biciklom je izletio van kolnika u desni cestovni jarak, te je zadobio ozljede. po djelatnicima Zavoda za hitnu medicinu varaždinske županije prevezen je u Opću bolnicu Varaždin, gdje mu je pružena liječnička pomoć.

Označeno u