U razbojničkom pohodu starici štakom slomili ruku i opljačkali je, završili u istražnom zatvoru Foto: ilustracija

U razbojničkom pohodu starici štakom slomili ruku i opljačkali je, završili u istražnom zatvoru

Varaždinske vijesti | 11.1.2020. u 16:31h | Objavljeno u Crna kronika

Općinsko državno odvjetništvo u Varaždinu je 4. siječnja provelo prvo ispitivanje trojice uhićenih hrvatskih državljana (2004., 1983. i 1974. godište) zbog osnovane sumnje da su počinili kaznena djela razbojništva, produljene teške krađe i poticanja na počinjenje tih kaznenih djela, te kazneno djelo teške tjelesne ozljede.

Naime, kako navode iz Općinskog državnog odvjetništva, postoji osnovana sumnja da su 16-godišnjak i 37-godišnjak, na nagovor 46-godišnjaka, u noći 24. prosinca 2019. u mjestu Županec razbili staklo na prozoru obiteljske kuće i ušli u unutrašnjost, gdje ih je zatekla 82-godišnja vlasnica i pokušala ih udaljiti iz kuće dozivajući pomoć te je svojom štakom udarila 37-godišnjaka u glavu, nakon čega joj je 37-godišnjak istrgnuo štaku i više ju puta udario po ruci te ju teško ozlijedio (prijelom lijeve podlaktice).

Osnovano se sumnja da ju je potom silom odveo u sobu, prekrio joj rukom usta i istrgnuo s vrata zlatni lančić s privjeskom, dok je 16-godišnjak za to vrijeme uzeo novčanik i mobitel, a potom su pobjegli odnoseći otuđeni novac, mobitel i nakit.

- Osnovano se sumnja i da su 16-godišnjak i 37-godišnjak, nagovoreni od 46-godišnjaka, od 10. do 20. prosinca 2019. na području Malog i Velikog Bukovca, provalili u prostorije lovačkog društva, nogometnog kluba i jednu obiteljsku kuću, odakle su uzeli i zadržali za sebe više raznih predmeta u vrijednosti većoj od pet tisuća kuna - dodaju iz DORH-a.

Sutkinja istrage Županijskog suda u Varaždinu prihvatila je prijedlog državnog odvjetnika i odredila trojici osumnjičenika istražni zatvor zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke u postupku i zbog opasnosti od ponavljanja kaznenih djela.