U prometnoj nesreći u Varaždinu ozlijeđena biciklistica, u Ivancu pješakinja Foto: ilustracija

U prometnoj nesreći u Varaždinu ozlijeđena biciklistica, u Ivancu pješakinja

Varaždinske vijesti | 24.1.2020. u 18:01h | Objavljeno u Crna kronika

Varaždinska policija izvijestila je o jučerašnje dvije prometne nesreće s ozlijeđenim osobama.

Oko 10.25 sati u Ulici Mirka Maleza u Ivancu u prometnoj je nesreći ozlijeđena jedna osoba. Djevojka starosti 23 godine upravljala je osobnim vozilom u smjeru Kaniže. Kako navodi policija, vozilom se nije približavala pješačkom prijelazu brzinom kojom ne bi ugrožavala pješake te je prednjim djelom vozila udarila u 73-godišnju pješakinju koja je stupila na obilježeni pješački prijelaz. Uslijed udara pješakinja je pala na kolnik i zadobila ozljede. Medicinska pomoć joj je pružena u varaždinskoj Općoj bolnici, a ozljede joj za sada nisu okvalificirane.

Istog je dana, 23. siječnja, oko 11.55 sati u prometnoj nesreći u Prešernovoj ulici u Varaždinu ozlijeđena biciklistica.

- Žena starosti 81 godinu upravljala je biciklom iz smjera Zagrebačke ulice u smjeru Anine ulice. Dolaskom do raskrižja s Aninom ulicom, koja je prometnim znakom označena kao cesta s prednošću prolaska, nije se zaustavila na znak obavezno zaustavljanje, već je ušla u raskrižje te oduzela prednost prolaska osobnom vozilu kojim je iz smjera Cesarčeve ulice u smjeru Ulice Vilka Novaka upravljao 23-godišnjak. Uslijed udara biciklistica je pala na kolnik i zadobila ozljede. Medicinska pomoć joj je pružena u varaždinskoj Općoj bolnici. Ozljede joj za sada nisu okvalificirane - priopćila je policija.

Označeno u