U prometnoj nesreći u Donjem Vratnu ozlijeđeno 7-godišnje dijete Foto: Pixabay / ilustracija

U prometnoj nesreći u Donjem Vratnu ozlijeđeno 7-godišnje dijete

Varaždinske vijesti | 22.5.2023. u 13:02h | Objavljeno u Crna kronika

Tijekom proteklog vikenda na prometnicama Varaždinske županije dogodilo se ukupno devet prometnih nesreća, i to šest prometnih nesreća s materijalnom štetom i tri prometne nesreće s ozlijeđenim osobama.

U subotu, 20. svibnja oko 19 sati u Ulici 5. studenog u Donjem Vratnu, u prometnoj je nesreći ozlijeđeno 7-godišnje dijete. Dijete je upravljalo biciklom bez zaštitne kacige i bez položenog ispita za upravljanje biciklom te se uključivalo s dvorišta obiteljske kuće u promet navedene ulice, a da nije propustilo sva vozila koja su se kretala istom. Zbog toga je prednjim dijelom bicikla naletjelo na prednji desni bočni dio osobnog vozila, kojim je tom ulicom upravljao 21-godišnjak. Dijete je pritom ozlijeđeno te mu je medicinska pomoć pružena u Općoj bolnici Varaždin, a ozljede će se okvalificirati naknadno.

​U prometnoj nesreći koja se dogodila u nedjelju, 21. svibnja oko 08.55 sati u Varaždinskoj ulici u Babincu, ozlijeđena je jedna osoba. Žena starosti 60 godina upravljala je osobnim automobilom iz smjera ulice Antuna Mihanovića u smjeru Varaždinske ulice. Dolaskom do raskrižja sa Varaždinskom ulicom koja je prometnim znakom označena kao cesta s prednošću prolaska, nije zaustavila svoje vozilo na znak "stop", već je ušla u raskrižje te oduzela prednost prolaska i udarila u bicikl kojim je biciklističkom trakom upravljala 49-godišnjakinja. Od udara biciklistica je pala na kolnik i zadobila ozljede. Medicinska pomoć joj je pružena u Općoj bolnici Varaždin, a njezine ozlijede će se okvalificirati naknadno.

U prometnoj nesreći koja se dogodila u nedjelju, 21. svibnja oko 16.05 sati u mjestu Možđenec, ozlijeđena je jedna osoba. Muškarac starosti 28 godina upravljao je motociklom. Na izlasku iz zavoja uslijed neprilagođene brzine kretanja vozila stanju i uvjetima na kolniku, sletio je van kolnika i udario u metalnu zaštitnu ogradu gdje se i zaustavio. U prometnoj nesreći ozlijeđen je 28-godišnji vozač motocikla. Medicinska pomoć mu je pružena u Općoj bolnici Varaždin, a njegove ozlijede će se okvalificirati naknadno.

Označeno u