U prometnim nesrećama ozlijeđeni vozač kamiona i pijani mopedist Foto: ilustracija

U prometnim nesrećama ozlijeđeni vozač kamiona i pijani mopedist

I.D./Varaždinske vijesti | 11.10.2016. u 15:53h | Objavljeno u Crna kronika

Prema izvješću Policijske uprave varaždinske, jučer su u prometnim nesrećama na području Varaždinske županije ozlijeđene dvije osobe.

U prometnoj nesreći koja se dogodila jučer 10. listopada oko 12 sati na županijskoj cesti u Pleši ozlijeđen je 32-godišnjak. On je upravljao teretnim vozilom iz smjera Trakošćana u smjeru Bednje. Dolaskom u mjesto i ulaskom u desni oštri zavoj zbog neprilagođene brzine kretanja izgubio je nadzor nad vozilom te je u zanošenju sletio u desno na meku površinu gdje se vozilo prevrnulo na bok. Vozač je zadobio ozljede, te mu je medicinska pomoć pružena u varaždinskoj Općoj bolnici. Ozljede mu za sada nisu okvalificirane.

Također jučer, 10. listopada, oko 19.40 sati u Ludbreškoj ulici u Trnovcu u prometnoj je nesreći ozlijeđen 52-godišnjak. On je upravljao mopedom pod utjecajem alkohola u koncentraciji od 2.32 g/kg. Uslijed bitno smanjenih vozačkih sposobnosti uzrokovanih utjecajem alkohola izgubio je nadzor nad upravljačem mopeda i pao na šljunčanu površinu uz rub kolnika, te je zadobio ozljede. Medicinska pomoć mu je pružena u Općoj bolnici Varaždin. Ozljede mu za sada nisu okvalificirane.