U prometnim nesrećama ozlijeđene dvije osobe: Oduzeta prednost, slijetanje s ceste...

vv | 6.7.2022. u 20:00h | Objavljeno u Crna kronika

Na području Varaždinske županije u utorak, 5. srpnja, dogodile su se dvije prometne nesreće s ozlijeđenim osobama.

Jedna osoba ozlijeđena je u prometnoj nesreći koja se dogodila oko 12.40 sati u Jalžabetu.

Muškarac starosti 73 godine upravljao je osobnim vozilom Trgom braće Radić. Dolaskom do raskrižja s Vinogradskom ulicom, koja je prometnim znakom označena kao cesta s prednošću prolaska, ušao je u raskrižje, oduzevši prednost prolaska motociklu kojim je tom ulicom u smjeru Kolodvorske ulice upravljao 47-godišnjak, a koji se u trenutku prometne nesreće pri izlasku iz blagog lijevog zavoja nije kretao sredinom obilježene prometne trake.

Došlo je do udara prednjeg dijela motocikla u stražnju desnu bočnu stranu osobnog vozila, pri čemu je motociklist pao na kolnik. Pritom je ozlijeđen te mu je medicinska pomoć pružena u Općoj bolnici Varaždin.

U prometnoj nesreći u utorak oko 13.30 sati u Globočcu Ludbreškom, ozlijeđena je jedna osoba.

Muškarac starosti 82 godine upravljao je osobnim vozilom Ludbreškom ulicom u smjeru Bolfana. Dolaskom do raskrižja sa Cvjetnom ulicom, prešao je vozilom ulijevo na suprotnu stranu kolnika te prednjim lijevim dijelom vozila udario u prednji lijevi dio teretnog vozila kojim je iz suprotnog smjera upravljao 23-godišnjak, koji je bio zaustavljen na kolniku u namjeri skretanja ulijevo u Cvjetnu ulicu. Osobno se vozilo nakon sudara nastavilo nekontrolirano kretati po kolniku te je sletjelo ulijevo van kolnika u dvorište i prednjim dijelom udarilo u ogradu.

U prometnoj je nesreći ozlijeđen 82-godišnji vozač te mu je medicinska pomoć pružena u varaždinskoj Općoj bolnici. Njegove će se ozljede okvalificirati naknadno, priopćila je PU varaždinska.