U požaru u skloništu za životinje izgorjelo i nekoliko mačaka Foto: ilustracija

U požaru u skloništu za životinje izgorjelo i nekoliko mačaka

Varaždinske vijesti | 10.11.2021. u 15:45h | Objavljeno u Crna kronika
Ljekarne VŽŽ

- Danas, 10. listopada, oko 7,35 sati u predjelu zvanom „Požgališće“ u blizini Gornjeg Kuršanca, izbio je požar na vikend kući i drvenom objektu gdje su bile smještene mačke lutalice o kojima brine udruga za životinje s područja Varaždinske županije - izvijestili su danas iz PU međimurske.

Požar su ugasili pripadnici Javne vatrogasne postrojbe Čakovec te dobrovoljnih vatrogasnih društva iz Pušćina i Nedelišća.

Provedenim očevidom uz inspektoricu zaštite od požara i eksploziva Odjela inspekcije Čakovec utvrđeno je da je do požara došlo uslijed prijenosa topline s dimovodne cijevi peći na kruta goriva na drveni zid objekta u kojem je bilo smješteno više desetaka mačaka koje su se razbježale iz objekta koji je u potpunosti izgorio, a nekoliko ih je nažalost uginulo. Potom se požar proširio na vikend kuću koja je djelomično izgorjela.

- Iz objekta se više desetaka mačaka razbježalo, dok ih je nekoliko nažalost, izgorjelo. U vikend kući nalazio se 61-godišnji vlasnik, koji u događaju nije zadobio ozljede. Materijalna šteta procjenjuje se na više desetaka tisuća kuna. O događaju će se podnijeti posebno izvješće nadležnom državnom odvjetniku - priopćili su iz međimurske policije.