U potoku kod Lepoglave dva maloljetna dječaka pronašli ručnu bombu Foto: PU varaždinska

U potoku kod Lepoglave dva maloljetna dječaka pronašli ručnu bombu

VV | 7.7.2020. u 11:48h | Objavljeno u Crna kronika

Jučer, 6. srpnja oko 11.30 sati u Lepoglavi, Borje, dvojica dječaka starosti 9 i 6 godina, uočili su ručnu bombu M-91 odbačenu u potok. Na mjesto pronalaska izašli su policijski službenici za protueksplozijsku zaštitu PU varaždinske, koji su uz poduzimanje potrebnih zaštitnih mjera i radnji, istu uništili.

- Napominjemo kako se radi o mjestu na kojem su se spomenuta dvojica dječaka i druga djeca svakodnevno igrala te pohvaljujemo njihovu reakciju, odnosno što nisu dirali bombu već o istom obavijestili članove obitelji, koji su o istom izvijestili policiju. Zahvaljujući takvoj njihovoj reakciji spriječen je mogući tragični događaj - javili su iz PU varaždinske.

Akcija „Manje oružja – manje tragedija“ još uvijek traje te se pozivaju građani koji eventualno imaju neregistrirano oružje, streljivo ili minsko-eksplozivno sredstva kod kuće, da ih bez straha od sankcija predaju policiji.

Građani se mole da ne donose sami oružje ili eksplozivna sredstva u policijske postaje kako ne bi došlo do njihovog aktiviranja i neželjenog ozljeđivanja, već o svojoj nakani predaje obavijeste na broj 192 ili najbližu policijsku postaju.

Policija će poslati stručne i osposobljene policijske službenike u civilu, čime je zajamčena anonimnost dojave, koji će opasna sredstva preuzeti na siguran način. 

Ručna_bomba_2.jpg