U pojačanom nadzoru utvrđen 221 prekršaj, alkoholnom rekorderu izmjereno 2,20 promila Foto: ilustracija

U pojačanom nadzoru utvrđen 221 prekršaj, alkoholnom rekorderu izmjereno 2,20 promila

I.D./Varaždinske vijesti | 5.11.2018. u 12:14h | Objavljeno u Crna kronika

Policijski službenici Policijske uprave varaždinske provodili su od 2. do 4. studenog pojačani nadzor vozila i vozača u prometu.

Tijekom pojačanog nadzora utvrđeno je ukupno 17 prekršaja vožnje pod utjecajem alkohola, 96 prekršaja vožnje nepropisnom brzinom, 8 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa, 3 prekršaja nepropisnog korištenja mobitela za vrijeme vožnje, 3 prekršaja upravljanja prije stjecanja prava, 2 prekršaja upravljanja neregistriranim i tehnički neispravnim vozilom i 92 ostala prekršaja, odnosno sveukupno je utvrđen 221 prekršaj iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

Najviša utvrđena koncentracija alkohola iznosi 2,20 g/kg alkohola u organizmu, dok je najviša utvrđena nepropisna brzina 133 km/h.

Svi vozači zatečeni u vožnji pod utjecajem alkohola isključeni su iz prometa, a tri vozača zadržana su u posebnoj prostoriji za zadržavanje do prestanka djelovanja opojnog sredstva.

Prema izvješću varaždinske policije, u petak, 2. studenog u 21.50 sati u Trenkovoj ulici u Varaždinu, policijski službenici Policijske postaje prometne policije Varaždin zaustavili su tako osobno vozilo kojim je pod utjecajem alkohola od 1.90 g/kg upravljao 34-godišnjak. Zbog sumnje da će nastaviti s činjenjem prekršaja, doveden je u Policijsku postaju Varaždin, te smješten u posebnu prostoriju za zadržavanje do prestanka djelovanja alkohola.

Danas, 5. studenog u 1.25 sati u Topličkoj ulici u Gornjem Knegincu, policijski službenici Policijske uprave varaždinske zaustavili su osobno vozilo kojim je pod utjecajem alkohola od 2.07 g/kg upravljao 37-godišnjak. Zbog sumnje da će nastaviti s činjenjem prekršaja, i on je doveden u Policijsku postaju Varaždin te smješten u posebnu prostoriju za zadržavanje do prestanka djelovanja alkohola.

Jučer, 4. studenog u 4.15 sati u Ulici Petra Zrinskog u Ludbregu, policijski službenici Policijske postaje Ludbreg zaustavili su osobno vozilo kojim je pod utjecajem alkohola od 2.20 g/kg upravljao 34-godišnjak. Zbog sumnje da će nastaviti s činjenjem prekršaja, muškarac je smješten u posebnu prostoriju za zadržavanje Policijske postaje Ludbreg do prestanka djelovanja alkohola.