U okolici Novog Marofa 52-godišnjak prijetio 44-godišnjaku i na njega bacao sjekire i lopatu Foto: ilustracija

U okolici Novog Marofa 52-godišnjak prijetio 44-godišnjaku i na njega bacao sjekire i lopatu

I.D./Varaždinske vijesti | 15.7.2019. u 10:11h | Objavljeno u Crna kronika

Policijski službenici Policijske postaje Novi Marof, dovršili su kriminalističko istraživanje nad 52-godišnjakom zbog sumnje u počinjenje više kaznenih djela na štetu 44-godišnjaka.

Kako se sumnja, 52-godišnjak je u petak, 12. srpnja, došao na dvorište oštećenog u okolici Novog Marofa te ga počeo vrijeđati raznim pogrdnim riječima. Istog je nakon toga napao i fizički, bacivši prema njemu nekoliko sjekira i lopatu te mu cijelo vrijeme prijetio nasilnim radnjama i smrću. Također je provalio u podrumsku prostoriju kuće oštećenog i iz nje uzeo bicikl i motornu pilu.

- Navedenog su pronašli policijski službenici i doveli na kriminalističko istraživanje te je 14. srpnja predan pritvorskom nadzorniku Policijske uprave varaždinske uz kaznenu prijavu za kaznena djela Prijetnje, Teške krađe provaljivanjem i Teške tjelesne ozljede u pokušaju. Ujedno je protiv njega i 44-godišnjaka, podnijet optužni prijedlog prekršajnom sucu nadležnog općinskog suda, zbog prekršaja iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira - priopćili su iz varaždinske policije.