U nesrećama u Varaždinu i na obilaznici kod Hrašćice ozlijeđene dvije osobe Foto: VV arhiva / ilustracija

U nesrećama u Varaždinu i na obilaznici kod Hrašćice ozlijeđene dvije osobe

Varaždinske vijesti | 2.4.2024. u 13:30h | Objavljeno u Crna kronika

Tijekom proteklog vikenda na prometnicama Varaždinske županije dogodilo se 11 prometnih nesreća i to dvije prometne nesreće s ozlijeđenim osobama i devet prometnih nesreća s materijalnom štetom.

U prometnoj nesreći koja se dogodila u petak, 29. ožujka oko 6.45 sati u Međimurskoj ulici u Varaždinu, ozlijeđena je jedna osoba.

- Muškarac starosti 26 godina upravljao je osobnim automobilom. On se vozilom uključivao u promet s odvojka na kolnik Međimurske ulice u namjeri polukružnog okretanja, a da se nije uvjerio da to može učiniti bez opasnosti za druge sudionike u prometu ili imovinu. Tom je prilikom na njegov lijevi bočni dio vozila naletio prednjim dijelom osobni automobila kojim je desnom prometnom trakom upravljao 30-godišnjak. U prometnoj nesreći ozlijeđen je 30-godišnjak. Liječnička pomoć mu je pružena u Općoj bolnici u Varaždinu, a njegove ozlijede će se okvalificirati naknadno - izvijestili su iz policije.

U prometnoj nesreći koja se dogodila u ponedjeljak, 1. travnja oko 19.00 sati na jugozapadnoj obilaznici kod Hrašćice, ozlijeđena je jedna osoba.

- Muškarac starosti 32 godine upravljao je motociklom kolnikom državne ceste D2 pod utjecajem alkohola od 1.29 promila i prije stjecanja prava na upravljanje vozilima "A" kategorije. On dolaskom u blizinu raskrižja brzinu kretanja vozila nije prilagodio osobinama i stanju ceste, te je izlaskom iz zavoja sišao na meki teren, nakon čega je u kočenju i zanošenju prešao na sredinu kolnika te prednjim djelom motocikla udario u desni bočni dio osobnog automobila kojim je upravljao 23-godišnjak, a nakon toga je udario u zaustavljeno vozilo ispred, kojim je upravljao 29-godišnjak, a koji su oboje bili propisno zaustavljeni na lijevoj prometnoj traci namijenjenoj za skretanje ulijevo - priopćili su iz policije.

- Od udara motocikl je odbačen udesno, a 32-godišnji vozač je pao na kolnik i zadobio ozljede. Liječnička pomoć mu je pružena u Općoj bolnici u Varaždinu, a njegove ozlijede će se okvalificirati naknadno - dodali su.