U Info centru policije danas se održava edukacija za vlasnike pasa Foto: Ilustracija

U Info centru policije danas se održava edukacija za vlasnike pasa

M.P./Varaždinske vijesti | 16.11.2017. u 07:56h | Objavljeno u Crna kronika

Budući da je u zadnje vrijeme na području grada Varaždina zabilježen veći broj dojava građana vezanih uz postupanje vlasnika pasa koji svojim ponašanjem propuštaju poduzimati mjere i radnje prema propisima koji se odnose na tu problematiku, policija danas (četvrtak) organizira edukaciju u Informacijskom centru za prevenciju kriminaliteta Policijske uprave varaždinske (ulaz iz ulice Petra Preradovića).

Zainteresirani će građani u vremenu od 10 do 12 sati moći doznati koji propisi reguliraju držanje životinja, a radi se o odredbama Zakona o zaštiti životinja, Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira, Pravilnika o opasnim psima, Odluke o uvjetima i načinu držanja pasa i mačaka, načinu postupanja s neupisanim psima te s napuštenim i izgubljenim psima i ostalih propisa.

Tako se primjerice psi izvode na javne površine na kojima izvođenje pasa nije dozvoljeno, posebno na dječja igrališta. Također se psi vode bez uzice i bez brnjice, a gdje u pojedinim situacijama dolazi do napada pasa na prolaznike i slično.

Edukaciju će održati policijski službenici u suradnji s komunalnim redarom, a cilj preventivne aktivnosti je podići svijest ljudi, prvenstveno vlasnika i posjednika pasa, kako bi pravilnom brigom pri držanju i izvođenju pasa na javne površine izbjegli slučajeve koji mogu povrijediti ili ugroziti sigurnost građana.

- Također napominjemo da će policijski službenici Policijske postaje Varaždin u suradnji sa komunalnim redarima provoditi nadzor javnih površina i poduzimati preventivno-represivne mjere i radnje sukladno propisima koji reguliraju držanje životinja - najavili su iz varaždinske policije.

Označeno u