U gluho doba noći ulovljen u "veseloj" vožnji pod utjecajem 2.02 promila alkohola

VV | 1.8.2022. u 15:44h | Objavljeno u Crna kronika

U nedjelju, 31. srpnja u 1.15 sati u Cerju Nebojse, u kontroli prometa policijski službenici Policijske postaje Ivanec zaustavili su automobil slovenskih registarskih oznaka kojim je upravljao muškarac starosti 36 godine.

Provjerama je utvrđeno da vozilom upravlja pod utjecajem alkohola u koncentraciji od 2.02 g/kg.

Isti je zbog navedenog prekršaja i bojazni da će i dalje činiti prekršaje uhićen i doveden u Policijsku postaju gdje je zadržan do otriježnjenja i dovođenja na nadležni prekršajni odjel Općinskog suda uz prekršajni nalog. Nakon saslušanja od strane prekršajne sutkinje okrivljeni je pušten na slobodu.

Tijekom proteklog vikenda na prometnicama Varaždinske županije dogodilo se ukupno 10 prometnih nesreća i to sedam prometnih nesreća sa materijalnom štetom i tri prometne nesreće s ozlijeđenom osobom.

Tijekom ovog vikenda u kontroli prometa utvrđeno je ukupno 80 prekršaja.

Policijski službenici Policijske uprave varaždinske su od 29. do 31. srpnja (petak/ponedjeljak) 2022. godine na području Policijske uprave varaždinske proveli pojačani nadzor vozila i vozača u prometu.

Za vrijeme pojačanog nadzora ukupno je utvrđeno 9 prekršaja vožnje pod utjecajem alkohola, 1 prekršaj odbijanja alkotestiranja, 2 prekršaja odbijanja testiranja na opojna sredstva/droge, 26 prekršaja vožnje nepropisnom brzinom, 10 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa, 5 prekršaja nepropisne uporabe mobitela, 1 prekršaj upravljanja vozilom za vrijeme zabrane upravljanja, 2 prekršaja upravljanja neregistriranim ili tehnički neispravnim vozilom, te 27 ostalih prekršaja, odnosno sveukupno je utvrđeno 80 prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

Najviša utvrđena koncentracija alkohola iznosi 2.06 g/kg alkohola u organizmu, dok najviša utvrđena nepropisna brzina iznosi 112 km/h.

Svi vozači zatečeni u vožnji pod utjecajem alkohola su isključeni iz prometa, 1 vozač je zadržan u prostorijama do otrežnjenja, i 1 vozač je uhićen radi privođenja na Općinski sud u Varaždinu.