U Donjoj Voći 24-godišnjak uhvaćen u vožnji s 2,58 promila alkohola

| 30.1.2023. u 10:38h | Objavljeno u Crna kronika

U nedjelju, 29. siječnja u 21.15 sati u Donjoj Voći, policijski su službenici zaustavili osobno vozilo kojim je pod utjecajem alkohola od 2.58 g/kg upravljao 24-godišnjak. Zbog sumnje da će nastaviti s činjenjem prekršaja, isti je priveden u Policijsku postaju Ivanec i smješten u posebnu prostoriju za zadržavanje do prestanka djelovanja alkohola.

Tijekom proteklog vikenda na prometnicama Varaždinske županije, dogodilo se ukupno 7 prometnih nesreća i to 1 s ozlijeđenom osobom i 6 prometnih nesreća s materijalnom štetom.

U tom je vremenu proveden pojačani nadzor prometa, kojom prilikom je utvrđeno ukupno 254 prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama i to: 22 prekršaja vožnje pod utjecajem alkohola, 21 prekršaj vožnje nepropisnom brzinom, 49 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa, 11 prekršaja nepropisne uporabe mobitela, 4 prekršaja vožnje neregistriranim ili tehnički neispravnim vozilom, 2 prekršaja upravljanja prije stjecanja prava na upravljanje te 145 ostalih prekršaja.

Najviša utvrđena koncentracija alkohola iznosi 2.58 g/kg alkohola u organizmu, dok najviša utvrđena nepropisna brzina iznosi 101 km/h.

Svi vozači zatečeni u vožnji pod utjecajem alkohola su isključeni iz prometa, dok je jedan vozač smješten u posebnu prostoriju za zadržavanje do prestanka djelovanja opojnog sredstva.