Najviše pažnje izazvala je eksplozija u Majerju 22. travnja 2015. godine jer je bila upućena odvjetniku Tihomiru Rožmariću Foto: VV arhiva

U četiri godine četiri slučaja aktiviranja eksplozivnih naprava u Varaždinskoj županiji

| 19.3.2018. u 16:10h | Objavljeno u Crna kronika

Premda se doima da najmanje jednom mjesečno u nečijem dvorištu “grune” eksplozivna naprava, kao što je nedavno bio slučaj na varaždinskom Trgu Matije Gupca, iz Policijske uprave varaždinske napominju kako su u proteklih četiri godina bila “samo” četiri takva slučaja.

- Uvidom u statističke pokazatelje Ministarstva unutarnjih poslova RH, utvrđeno je da su na području Policijske uprave varaždinske u razdoblju od 2014. do 2018. godine zabilježena četiri kaznena djela “dovođenje u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom”, u kojim djelima se kao sredstvo izvršenja koristilo eksplozivno sredstvo - kažu iz policije.

Od četiri slučaja, svakako je najviše pažnje izazvala eksplozija u Majerju oko 2.50 sati 22. travnja 2015. godine jer je bila upućena odvjetniku Tihomiru Rožmariću. Štoviše, novinarima je tada izjavio da se “nada da će policija prije njega pronaći tog k*** sina”. Iz policije su izvijestili kako je do eksplozije došlo na prozoru bivšeg kafića u Ulici Stjepana Radića pri čemu je uzrok eksplozije bila improvizirana eksplozivna naprava. Uslijed eksplozije, oštećeni su prozori i fasada objekta te prozorska stakla na kući na suprotnoj strani ceste. Visina materijalne štete iznosila je više desetaka tisuća kuna.

Koje su ostale eksplozije potresle našu županiju te što o svemu kažu u policiji, pročitajte u novom broju Varaždinskih vijesti

Označeno u