U Ivancu zaustavljen vozač sa skoro 2 promila u krvi, ekspresno završio na triježnjenju

vv | 8.4.2024. u 09:13h | Objavljeno u Crna kronika

U nedjelju, 7. travnja oko 3.50 sati u ulici Vladimira Nazora u Ivancu, policijski službenici Policijske postaje Ivanec zaustavili su osobno vozilo kojim je pod utjecajem alkohola od 1.98 promila upravljao 56-godišnjak. Isti je zbog sumnje da će nastaviti s činjenjem prekršaja, priveden u Policijsku postaju i smješten u posebnu prostoriju za zadržavanje do prestanka djelovanja alkohola.

Uz to, prema podacima iz PU Varaždinske, tijekom proteklog vikenda na prometnicama Varaždinske županije, dogodilo se 10 prometnih nesreća i to 5 s ozlijeđenim osobama i  5 prometnih nesreća s  materijalnom štetom.

U tom je vremenu proveden pojačani nadzor prometa, kojom prilikom je utvrđeno ukupno 218 prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama i to: 16 prekršaja vožnje pod utjecajem alkohola, 46 prekršaja vožnje nepropisnom brzinom, 19 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa, 10 prekršaja nepropisne uporabe mobitela, 1 prekršaj neregistriranog/tehnički neispravnog vozila te 124 ostalih prekršaja.

Najviša utvrđena koncentracija alkohola iznosi 2.16 g/kg alkohola u organizmu, dok najviša utvrđena nepropisna brzina iznosi 118 km/h.

Svi vozači zatečeni u vožnji pod utjecajem alkohola su isključeni iz prometa, a 2 vozača su smještena u posebnu prostoriju za zadržavanje do prestanka djelovanja opojnog sredstva.