Tužba za mobing: Što se to događa u Centru za socijalnu skrb u Varaždinu?

vv | 20.5.2024. u 19:00h | Objavljeno u Crna kronika

V. V. podnijela je tužbu protiv Hrvatskog zavoda za socijalni rad, za zlostavljanjem i uznemiravanjem na radu u sklopu Centra za socijalnu skrb u Varaždin te je tražila financijsku naknadu štete u iznosu od 3.318,07 eura zbog povrede prava na osobnost. U Hrvatskom zavodu za socijalni rad je počela raditi od 2006. godine kada je počela kao pripravnica, dok je od 2010. godine dobila ugovor za rad na neodređeno vrijeme i dan danas radi za Hrvatski zavod za socijalni rad. Općinski sud u Varaždinu je provodio sudski proces u ovom slučaju i na kraju odbio tužbeni zahtjev tužiteljice.

Tužitelljica tvrdi da ju se na radnom mjestu sustavno zlostavljalo od 2017. godine, a i uznemiravale su je S. K., bivša ravnateljica, te J. K., sadašnja vršiteljica dužnosti na mjestu ravnateljice tuženika te voditeljice odjela kod tuženika L. P. i A. C. koje su je svojim postupanjem i ponašanjem uznemiravali, omalovažavali i vrijeđali njeno dostojanstvo, pravo na ugled i čast, narušavaju njen osobni i obiteljski mir te izazivaju zdravstvene teškoće te stvaraju iznimno stresne i ponižavajuće uvjete rada.

Komentar na društvenim mrežama

Također tvrdi da ju je L. P. u namjeri da je dodatno ponizi zatražila, kao voditelj odjela iz pozicije moći, javnu ispriku putem društvenih mreža pred drugim djelatnicima radi jednog komentara na članak Varaždinskih vijesti kojeg je tužiteljica prethodno objavila na društvenim mrežama, jer da će se u protivnom pokrenuti postupak za otkazivanje ugovora o radu tužiteljice, pa nakon što je tužiteljica pod pritiskom i ucjenom otkazom javnu ispriku voditeljici odjela uputila putem službenog e-maila tuženika gdje je bila vidljiva svima, povjerenik za dostojanstvo kod tuženika je putem sms poruke tužiteljicu obavijestio da će pritužba protiv iste biti odbačena.

Više pročitajte u novom broju Varaždinskih vijesti...