Tuhovec: Pijani 19-godišnjak jurio cestom pa se zabio u most

M.P./Varaždinske vijesti | 18.10.2018. u 10:10h | Objavljeno u Crna kronika
Ljekarne VŽŽ

Na raskrižju Ulice Kardinala Franje Kuharića i Kratke ulice u Ludbregu jučer oko 8.45 sati ozlijeđena je 71-godišnja pješakinja.

Nesreću je skrivio 63-godišnjak koji je, vozeći autom Kratkom ulicom, dolaskom do raskrižja s Ulicom Kardinala Franje Kuharića započeo skretati u lijevo. Budući da se prethodno nije uvjerio da to može učiniti na siguran način, udario je 71-godišnju pješakinju koja je neoprezno prelazila kolnik. Pomoć joj je pružena u Općoj bolnici Varaždin.

U nesreći u Optujskoj ulici u Varaždinu jučer je pak ozlijeđena 25-godišnja suputnica. 

- Muškarac starosti 42 godine upravljao je osobnim vozilom iz smjera Hrašćice te je zbog neprilagođene brzine kretanja osobinama i stanju kolnika, vidljivosti i preglednosti, udario u stražnji dio automobila kojim je ispred njega u istom smjeru upravljao 26-godišnjak koji se nalazio zaustavljen u koloni vozila. Udareno je vozilo od siline udara odbačeno unaprijed te prednjim dijelom udarilo u stražnji dio automobila kojim je ispred njega upravljao 29-godišnjak. Njegovo je vozilo potom također udarilo u stražnji dio automobila kojim je ispred njega upravljao 22-godišnjak. U nesreći je ozlijeđena 25-godišnja putnica iz vozila 26-godišnjaka. Medicinska joj je pomoć pružena u varaždinskoj Općoj bolnici, a njezine ozljede za sad nisu okvalificirane - naveli su iz PU varaždinske.

Noćas oko 1.15 sati u Tuhovcu su pak ozlijeđene tri osobe.

- Mladić u dobi od 19 godina upravljao je osobnim vozilom pod utjecajem alkohola od 0.94 g/kg u smjeru Varaždinskih Toplica. Zbog neprilagođene brzine kretanja, u lijevom je zavoju izgubio nadzor nad upravljačem i sletio udesno van kolnika. Pritom je udario u prednji dio betonskog mosta preko rijeke Bednje. Od siline udara vozilo je odbačeno u zaštitnu metalnu odbojnu ogradu. U prometnoj nesreći je ozlijeđen vozač i dvojica putnika iz vozila starosti 30 i 42 godine. Navedeni su prevezeni u Opću bolnicu Varaždin - izvijestili su iz policije.

Označeno u