Trojica mladića napala taksista, uzeli mu ključ automobila, mobitel i novac Foto: Pixabay / ilustracija

Trojica mladića napala taksista, uzeli mu ključ automobila, mobitel i novac

Varaždinske vijesti | 1.12.2022. u 13:30h | Objavljeno u Crna kronika

Županijsko državno odvjetništvo u Varaždinu je 15. studenog 2022., nakon provedene istrage i pripremnog postupka, podiglo pred Županijskim sudom u Varaždinu optužnicu protiv hrvatskog državljanina (2000.) i podnijelo prijedlog za izricanje maloljetničkih sankcija dvojici maloljetnih hrvatskih državljana (2006. i 2007.) zbog počinjenog kaznenog djela razbojništva.

- Okrivljenog 22-godišnjaka i maloljetnike tereti se da su 20. kolovoza 2022., postupajući po prethodnom zajedničkom dogovoru, na cesti kod mjesta Đelekovec, počinili navedeno kazneno djelo na štetu 47-godišnjeg vozača taksi vozila, odnosno uz prijetnju nožem zatražili da zaustavi vozilo, a kad je oštećenik to odbio i nastavio vožnju, okrivljeni 22-godišnjak je izvukao kontaktni ključ iz brave i isključio motor vozila. Okrivljenike se tereti da su fizički napali 47-godišnjaka i pokušali staviti vozilo u pogon te se njime odvesti, no u tome nisu uspjeli pa su uzeli ključ vozila, mobitel i novac koji su pronašli u vozilu i pobjegli - priopćili su iz Županijskog državnog odvjetništva.

Vijeće Županijskog suda u Varaždinu prihvatilo je prijedloge državnog odvjetnika i produljilo 22-godišnjaku i 16-godišnjaku istražni zatvor u kojem se nalaze od počinjenja kaznenog djela zbog opasnosti od ponavljanja kaznenih djela, a 17-godišnjaku je produljena određena privremena mjera.

Označeno u