Troje ozlijeđenih u prometnim nesrećama na cestama Varaždinske županije Foto: VV arhiva / ilustracija

Troje ozlijeđenih u prometnim nesrećama na cestama Varaždinske županije

Varaždinske vijesti | 15.2.2021. u 12:06h | Objavljeno u Crna kronika

Tijekom proteklog vikenda na prometnicama Varaždinske županije dogodilo se ukupno 12 prometnih nesreća i to deset prometnih nesreća sa materijalnom štetom te dvije prometne nesreće s ozlijeđenim osobama.

U subotu, 13. veljače oko 18.50 sati u Cerju Tužno u prometnoj su nesreći ozlijeđene dvije osobe. Muškarac starosti 37 godina upravljao je osobnim vozilom iz smjera Gačica u smjeru Grede. Provjerom je utvrđeno da je upravljao osobnim vozilom kada mu je izrečena zabrana upravljanja motornim vozilima B kategorije i za vrijeme kada je osobnom vozilu isteklo važenje prometne dozvole i police obveznog auto osiguranja.

- Vozilom se nije kretao sredinom obilježene prometne trake već je izišao van kolnika i udario u betonsku konstrukciju mosta, nakon čega je vozilo odbačeno u korito potoka. Ozljede je zadobio vozač i 23-godišnja suputnica. Medicinska pomoć pružena im je u varaždinskoj Općoj bolnici. Ozljede im za sada nisu okvalificirane - priopćila je Policijska uprava varaždinska.

Jučer, 14. veljače oko 2.30 sati u Preloškoj ulici u Svetom Đurđu u prometnoj je nesreći ozlijeđena jedna osoba. Muškarac starosti 31 godinu upravljao je osobnim vozilom pod utjecajem alkohola u koncentraciji od 1.69 g/kg.

- Upravljao je iz smjera Hrženice u smjeru Selnika. Brzinu vozila nije prilagodio osobinama i stanju kolnika uslijed čega je izgubio nadzor nad upravljačem i u zanošenju je udario u sakralni objekt i betonski stup. Uslijed udara vozač je zadobio ozljede, te mu je medicinska pomoć pružena u varaždinskoj Općoj bolnici. Ozljede mu za sada nisu okvalificirane - javila je varaždinska policija.

Zbog očevida je županijska cesta 2071 bila zatvorena za sav promet od 3 do 4 sata.

Označeno u