Tri vozača zbog alkohola "zaradila" noćenje u policiji Foto: VV arhiva / ilustracija

Tri vozača zbog alkohola "zaradila" noćenje u policiji

Varaždinske vijesti | 4.12.2023. u 14:00h | Objavljeno u Crna kronika

Tijekom vikenda Policijska uprava varaždinska provela je pojačani nadzor prometa, a tom su prilikom utvrđena ukupno 203 prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama i to: 17 prekršaja vožnje pod utjecajem alkohola, 1 prekršaj odbijanja alkotestiranja, 1 prekršaj obijanja vađenja krvi i urina na droge, 17 prekršaja vožnje nepropisnom brzinom, 20 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa te 143 ostalih prekršaja.

Najviša utvrđena koncentracija alkohola iznosi 3,02 g/kg alkohola u organizmu, a utvrđena je kod vozača osobnog automobila, dok najviša utvrđena nepropisna brzina iznosi 104 km/h.

Svi vozači zatečeni u vožnji pod utjecajem alkohola su isključeni iz prometa, a tri vozača su smještena u posebnu prostoriju do prestanka djelovanja opojnog sredstva.

Tako je u subotu, 2. prosinca oko 20 sati u Varaždinskoj ulici u Nedeljancu, u kontroli prometa zaustavljeno osobno vozilo kojim je upravljao 31-godišnjak pod utjecajem alkohola od 1.65 promila. Zbog sumnje da će nastaviti s činjenjem prekršaja, priveden je u Policijsku postaju Varaždin i smješten u posebnu prostoriju do prestanka djelovanja alkohola.

U nedjelju, 3. prosinca oko 4.10 sati u Ulici Vladimira Nadzora u Ivancu, u kontroli prometa zaustavljeno je osobno vozilo kojim je upravljao 31-godišnjak pod vidnim utjecajem alkohola, a odbio je alkotestiranje. Zbog sumnje da će nastaviti s činjenjem prekršaja, priveden je u Policijsku postaju Ivanec i smješten u posebnu prostoriju do  prestanka djelovanja alkohola.