Tri ozlijeđene osobe u prometnim nesrećama, u Jurketincu ulovljen vozač s 1.78 promila alkohola Foto: Ilustracija

Tri ozlijeđene osobe u prometnim nesrećama, u Jurketincu ulovljen vozač s 1.78 promila alkohola

Varaždinske vijesti | 3.2.2020. u 14:45h | Objavljeno u Crna kronika

U petak, 31. siječnja oko 9.30 sati u Trnovcu, u prometnoj je nesreći ozlijeđena jedna osoba. Muškarac starosti 49 godina osobnim se vozilom uključivao u promet unazad sa obilježenog parkirališta jednog trgovačkog centra. Tom prilikom se nije uvjerio da tu radnju može učiniti bez opasnosti za druge sudionike u prometu i zadnjim je djelom vozila udario u 46-godišnju pješakinju. Uslijed udara pješakinja je pala na kolnik i zadobila ozljede. Medicinska pomoć joj je pružena u varaždinskoj Općoj bolnici. Ozljede joj za sad nisu okvalificirane.

U subotu, 1. veljače oko 10.20 sati u Brezju Dravskom, u prometnoj je nesreći ozlijeđena jedna osoba. Žena starosti 45 godine upravljala je osobnim vozilom Varaždinskom ulicom u smjeru Velikog Lovrečana. Uslijed ne držanja potrebitog razmaka prilikom vožnje u slijedu prednjim je djelom vozila udarila stražnji dio osobnog vozila kojim je u istom smjeru ispred upravljao  26-godišnjak. Uslijed udara vozilo ispred je odbačeno van kolnika u ogradu, dok se drugo osobno vozilo prevrnulo na krov. Ozljede je zadobila vozačica a medicinska pomoć joj je pružena u varaždinskoj Općoj bolnici. Ozljede joj za sada nisu okvalificirane.

U subotu, 1. veljače oko 18.10 sati u Nedeljancu, u prometnoj je nesreći ozlijeđena jedna osoba. Muškarac starosti 51 godinu upravljao je osobnim vozilom Varaždinskom ulicom u smjeru Varaždina. Prilikom obilaženja 74-godišnjeg pješaka koji je prelazio kolnik, nije uzeo dovoljan bočni razmak između vozila i pješaka kojeg obilazi, te je retrovizorom vozila udario u pješaka. Pješak je uslijed udara pao na kolnik i zadobio ozljede. Medicinska pomoć pružena mu je u varaždinskoj Općoj bolnici. Ozljede mu za sada nisu okvalificirane.

Jučer, 2. veljače u 23.25 sati na državnoj cesti D-35 u Jurketincu, službenici Policijske postaje Ivanec zaustavila su osobno vozilo kojim je pod utjecajem alkohola od 1.78 g/kg upravljao 31-godišnjak. Provjerom je utvrđeno da je isti upravljao vozilom pod zabranom, odnosno da ima četiri pravomoćne odluke suda upravljanja pod zabranom.

Zbog sumnje da će nastaviti s činjenjem prekršaja, isti je doveden u Policijsku postaju Ivanec, te smješten u posebnu prostoriju za zadržavanje do prestanka djelovanja alkohola. Obzirom da se radi o višestrukom povratniku u počinjenju istih i sličnih prometnih prekršaja koji ima više pravomoćnih presuda zbog istovrsnih prekršaja, isti je uhićen i uz Optužni prijedlog doveden na prekršajni odjel Općinskog suda u Varaždinu s prijedlogom određivanja zadržavanja odnosno kazne zatvora u trajanju do 60 dana. Nakon saslušanja, 31-godišnjaku je od strane Suda određeno zadržavanje od 10 dana, nakon čega je predan u Zatvor u Varaždinu.

Tijekom proteklog vikenda na prometnicama Varaždinske županije dogodilo se ukupno 11 prometnih nesreća i to sedam prometnih nesreća s materijalnom štetom i četiri prometnih nesreća s ozlijeđenim osobama.

Tijekom ovog vikenda u kontroli prometa  utvrđeno je ukupno 197 prekršaja.