Tri nesreće s ozlijeđenim osobama

vv | 12.9.2023. u 10:15h | Objavljeno u Crna kronika

U prometnoj nesreći koja se dogodila u ponedjeljak, 11. rujna, oko 5.10 sati u Gornjem Kućanu, ozlijeđena je jedna osoba. 45-godišnji muškarac upravljao je osobnim vozilom Varaždinskom ulicom. Dolaskom do raskrižja sa Kneginečkom ulicom započeo je skretanje u lijevo, a da prethodno nije propustio bicikl kojim je tom ulicom iz suprotnog smjera upravljala 39-godišnjakinja. Ona je tom prilikom, u cilju izbjegavanja sudara, započela naglo kočiti pri čemu je izgubila nadzor nad upravljačem i pala na kolnik. Pritom je ozlijeđena te joj je medicinska pomoć pružena u Općoj bolnici Varaždin. Njezine će se ozljede okvalificirati naknadno.

U ponedjeljak, 11. rujna, oko 12.50 sati u Zlatarskoj ulici u Topličici, dogodila se prometna nesreća s ozlijeđenim osobama. 24-godišnja upravljala je osobnim vozilom državnom cestom D-24 iz smjera Novog Marofa u smjeru Podruta. U jednom je trenutku vozilom skrenula ulijevo na suprotnu prometnu traku, a potom van kolnika na travnatu površinu gdje je prednjim dijelom vozila udarila u prometni znak te u betonski šaht, nakon čega se vozilo zaustavilo. U prometnoj je nesreći ozlijeđena vozačica, 49-godišnja suvozačica te jednogodišnje dijete koje se prevozilo u sigurnosnoj sjedalici na stražnjem sjedalu. Svima je medicinska pomoć pružena u varaždinskoj Općoj bolnici, a ozljede za sad nisu okvalificirane.

U prometnoj nesreći koja se dogodila u ponedjeljak, 11. rujna, oko 15.20 sati na državnoj cesti D-2 između Čukovca i Globočeca Ludbreškog, ozlijeđen je 14-godišnji maloljetnik. On je upravljao biciklom bez zaštitne kacige iz smjera Čukovca u smjeru Globočeca Ludbreškog. U jednom je trenutku, u namjeri izbjegavanja zaustavljene kolone vozila, skrenuo u lijevo na lijevu prometnu traku, a da se
prethodno nije uvjerio da to može učiniti na siguran način. Zbog toga je došlo do udara prednje strane osobnog vozila kojim je iz suprotnog smjera upravljao 42- godišnjak, u desnu bočnu stranu bicikla, uslijed čega je 14-godišnjak pao na prednji dio vozila, a potom na bankinu. Pritom je ozlijeđen te je prevezen u Opću bolnicu Varaždin, a njegove će se ozljede okvalificirati naknadno.