Tijekom vikenda utvrđeno 36 prekršaja vožnje pod utjecajem alkohola

Varaždinske vijesti | 26.10.2020. u 15:33h | Objavljeno u Crna kronika

Policijski službenici Policijske uprave varaždinske su od 23. do 25. listopada (petak/nedjelja) na području Policijske uprave varaždinske proveli pojačani nadzor vozila i vozača u prometu. Za vrijeme pojačanog nadzora ukupno je utvrđeno 36 prekršaja vožnje pod utjecajem alkohola i odbijanja alkotestiranja, 34 prekršaja vožnje nepropisnom brzinom, 12 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa, 1 prekršaj nepropisne uporabe mobitela, 3 prekršaj upravljanja prije stjecanja prava, te 48 ostalih prekršaja, odnosno sveukupno je utvrđeno 138 prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

Najviša utvrđena koncentracija alkohola iznosi 2.93 g/kg alkohola u organizmu, dok najviša utvrđena nepropisna brzina iznosi 97 km/h.

Svi vozači zatečeni u vožnji pod utjecajem alkohola su isključeni iz prometa, dok su 2 vozača uhićena i dovedena dežurnom prekršajnom sucu koji ih je nakon saslušanja pustio na slobodu.

- Također skrećemo pozornost da će u cilju podizanja razine stanja sigurnosti u cestovnom prometu policijski službenici i u narednom periodu svakodnevno, a osobito u dane vikenda provoditi pojačani nadzor vozila i vozača - poručuju iz PU varaždinske.