Tijekom vikenda utvrđeno 275 prometnih prekršaja

Varaždinske vijesti | 11.12.2023. u 11:15h | Objavljeno u Crna kronika

Tijekom proteklog vikenda na prometnicama Varaždinske županije, dogodile su se 2 prometne nesreće s ozlijeđenom osobom i 7 prometnih nesreća s materijalnom štetom.

Za vrijeme pojačanog nadzora ukupno je utvrđeno 19 prekršaja vožnje pod utjecajem alkohola, 1 prekršaj odbijanja vađenja krvi i urina na droge, 72 prekršaja vožnje nepropisnom brzinom, 35 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa, te 140 ostala prekršaja, odnosno sveukupno je utvrđeno 275 prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

Najviša utvrđena koncentracija alkohola iznosi 1.65 promila alkohola u organizmu utvrđena kod vozača osobnog automobila, dok najviša utvrđena nepropisna brzina iznosi 101 km/h.

Svi vozači zatečeni u vožnji pod utjecajem alkohola su isključeni iz prometa.

U subotu, 9. prosinca oko 00.50 sati u Ulici bagrema u Varaždinu, policijski službenici su u kontroli prometa zaustavili osobni automobil kojim je upravljao muškarac starosti 35 godina pod utjecajem alkohola od 1.65 promila i prije stjecanja prava na upravljanjem.

Isti je prilikom postupanja policijskim službenicima dragovoljno predao 26.3 grama zelene biljne materije nalik na drogu marihuanu.

Priveden u Policijsku postaju Varaždin, te protiv istog slijedi podnošenje odgovarajućih pismena.