Tijekom vikenda utvrđeno 247 prekršaja na prometnicama u Varaždinskoj županiji

VV | 13.9.2021. u 20:10h | Objavljeno u Crna kronika

Policijski službenici Policijske uprave varaždinske su od 10. do 12. rujna (petak/nedjelja) 2021. godine na području Policijske uprave varaždinske proveli pojačani nadzor vozila i vozača u prometu.

Za vrijeme pojačanog nadzora ukupno je utvrđeno 18 prekršaja vožnje pod utjecajem alkohola, 169 prekršaja vožnje nepropisnom brzinom, 12 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa, 3 prekršaja nepropisne uporabe mobitela, 2 prekršaja upravljanja prije stjecanja prava, 2 prekršaja upravljanja u vrijeme zabrane, 1 prekršaj upravljanja neregistriranim i/ili tehnički neispravnim vozilom i 40 ostalih prekršaja, odnosno sveukupno je utvrđeno 247 prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

Najviša utvrđena koncentracija alkohola iznosi 2.09 g/kg alkohola u organizmu, dok najviša utvrđena nepropisna brzina iznosi 124 km/h.

Svi vozači zatečeni u vožnji pod utjecajem alkohola su isključeni iz prometa, jedan vozač je smješten u posebnu prostoriju za zadržavanje do prestanka djelovanja opojnog sredstva, a jedan vozač je uhićen i doveden na Općinski sud u Varaždinu.

Također skrećemo pozornost da će u cilju podizanja razine stanja sigurnosti u cestovnom prometu policijski službenici i u narednom periodu svakodnevno, a osobito u dane vikenda provoditi pojačani nadzor vozila i vozača.