Tijekom vikenda sedam prometnih nesreća s ozlijeđenim osobama

vv | 11.7.2022. u 21:11h | Objavljeno u Crna kronika

Od petka, 8. srpnja do nedjelje, 10. srpnja, na području PU vararaždinske bilo je sedam prometnih nesreća u kojima je bilo i ozlijeđenih.

U petak, 8. srpnja u 14.30 sati na raskrižju jugozapadne obilaznice grada Varaždina i ulice Braće Radić u Varaždinu, dogodila se prometna nesreća s ozlijeđenim osobama. Državljanin Bosne i Hercegovine starosti 29 godina upravljao je teretnim vozilom s pridodanim priključnim vozilom jugozapadnom obilaznicom iz smjera Turčina u smjeru Hrašćice. Dolaskom do raskrižja s državnom cestom D-35, na kojem su semafori bili na režimu treptajućeg žutog svjetla, nije se zaustavio na prometni znak obaveznog zaustavljanja te je oduzeo prednost prolaska autobusu kojim je državnom cestom D-35 u smjeru Nedeljanca upravljao 66-godišnjak. Tom je prilikom došlo do udara prednjeg desnog dijela teretnog vozila u prednji lijevi bočni o autobusa. U prometnoj su nesreći ozlijeđeni vozač autobusa i 44-godišnja putnica iz istog vozila. Medicinska im je pomoć pružena u Općoj bolnici Varaždin, a njihove će se ozljede okvalificirati naknadno.

U prometnoj nesreći koja se dogodila u petak, 8. srpnja u 13.10 sati u Novoveškoj ulici u Majerju, ozlijeđen je 47-godišnjak. On je upravljao osobnim vozilom iz smjera Nove Vesi Petrijanečke u smjeru ulice Stjepana Radića te u jednom trenutku započeo skretanje ulijevo, pri čemu se nije uvjerio da to može učiniti na siguran način. Zbog toga je na lijevi bočni dio njegovog vozila, prednjim desnim dijelom naletjelo osobno vozilo kojim je iza njega u istom smjeru upravljala 26-godišnjakinja, koja je u tom trenutku pretjecala njegovo vozilo, a da se također nije uvjerila da to može učiniti na siguran način. Od siline udara vozilo 47-godišnjaka je odbačeno van kolnika gdje je prednjim desnim dijelom udario u stražnji lijevi dio parkiranog osobnog vozila. Vozač je pritom ozlijeđen te mu je medicinska pomoć pružena u varaždinskoj Općoj bolnici. Njegove ozljede za sad nisu okvalificirane.

U subotu, 9. srpnja oko 0.10 sati, u ulici Bana Jelačića u Žigrovcu, dogodila se prometna nesreća s ozlijeđenim osobama. Mladić u dobi od 20 godina upravljao je osobnim vozilom pod utjecajem alkohola od 1.58 g/kg iz smjera Svetog Ilije u smjeru Doljana. Zbog neprilagođene brzine osobinama i stanju ceste, vidljivosti i preglednosti, izgubio je nadzor nad upravljačem i vozilom sletio na zelenu površinu i dvorišnu ogradu, a potom i u prometni znak, nakon čega se vozilo višestruku prevrnulo na zelenoj površini i zaustavilo na krovu. U prometnoj je nesreći ozlijeđen vozač i troje putnika iz vozila starosti 18, 21 i 23 godine. Svima je medicinska pomoć pružena u varaždinskoj bolnici, a njihove ozljede za sad nisu okvalificirane.

U prometnoj nesreći koja se dogodila u subotu, 9. srpnja oko 16.30 sati u Brezničkom Humu, ozlijeđen je 47-godišnjak. On je upravljao mopedom pod utjecajem alkohola od 1.85 g/kg, parkirališnim prostorom benzinske postaje te u jednom trenutku prednjim lijevim dijelom mopeda udario u stražnji desni bočni dio parkiranog teretnog vozila. Pritom je ozlijeđen te mu je medicinska je pomoć pružena Općoj bolnici Varaždin.

U petak, 8. srpnja oko 11.45 sati u Hraščici, u prometnoj je nesreći ozlijeđena jedna osoba. Za sad nepoznati vozač upravljao je nepoznatim vozilom ulicom Ljudevita Gaja u Hrašćici. Dolaskom do raskrižja s ulicom Kralja Tomislava, koja je prometnim znakom označena kao cesta s prednošću prolaska, ušao je u raskrižje i oduzeo prednost prolaska mopedu kojim je nepropisno, biciklističkom trakom uz južni rub kolnika ulice Kralja Tomislava, upravljao 70-godišnjak. Tom je prilikom došlo do udara prednjeg dijela mopeda u lijevi bočni do nepoznatog vozila. Vozač mopeda je od siline udara pao na kolnik. Nakon prometne nesreće, sudionici nisu zatražili postupanje policije već su razmijenili podatke radi dogovora oko namirenja materijalne štete. Vozač mopeda je naknadno, u subotu, 9. srpnja zatražio liječničku pomoć u Općoj bolnici Varaždin. Policijski službenici nastavljaju rad na pronalasku vozača drugog vozila i utvrđivanju svih okolnosti prometne nesreće.

U nedjelju, 10. srpnja oko 19.20 sati na raskrižju jugozapadne obilaznice i državne ceste D-35 kod Gojanca, dogodila se prometna nesreća s ozlijeđenom osobom. Državljanin Srbije starosti 49 godina upravljao je osobnim vozilom jugozapadnom obilaznicom iz smjera Hrašćice u smjeru Turčina. Dolaskom do raskrižja sa državnom cestom D-35, koja je prometnim znakom označena kao cesta s prednošću prolaska, za vrijeme kad je semafor radio na treptajućem žutom svjetlu, ušao je u raskrižje i oduzeo prednost prolaska osobnom vozilu kojim je iz smjera Varaždina u smjeru Nedeljanca, upravljala 30-godišnjakinja. Pritom je došlo do sudara navedenih vozila te je vozilo 49-godišnjaka od siline udara odbačeno na jugozapadni dio raskrižja gdje je u rotaciji, stražnjim dijelom udarilo i srušilo metalnu cijev sa semaforskim uređajem. U prometnoj je nesreći ozlijeđena vozačica te je prevezena u varaždinsku Opću bolnicu, a njezine su ozljede okvalificirane kao lakše.

U prometnoj nesreći koja se dogodila u nedjelju, 10. srpnja oko 19.20 sati u Bolfanu, ozlijeđene su dvije osobe. Mladić u dobi od 20 godina upravljao je neregistriranim i neosiguranim osobnim vozilom, pod utjecajem alkohola od 1.13 g/kg, Varaždinskom ulicom u Bolfanu, u smjeru Čukovca. Dolaskom do raskrižja s Kalničkom ulicom, prilikom skretanja udesno, zbog neprilagođene brzine kretanja osobinama i stanju ceste te uvjetima prometovanja, izgubio je nadzor nad upravljačem i vozilom sletio ulijevo van kolnika u kanal oborinskih voda. Prilikom slijetanja vozila, vozač i 18-godišnja putnica iz vozila su ozlijeđeni te im je medicinska pomoć pružena u Općoj bolnici Koprivnica. Njihove će se ozljede okvalificirati naknadno.

Označeno u