Tijekom vikenda osmero ozlijeđenih u prometnim nesrećama na cestama Varaždinske županije Foto: VV arhiva / ilustracija

Tijekom vikenda osmero ozlijeđenih u prometnim nesrećama na cestama Varaždinske županije

I.D./Varaždinske vijesti | 4.6.2018. u 12:20h | Objavljeno u Crna kronika

Tijekom proteklog vikenda na prometnicama Varaždinske županije dogodilo se ukupno 18 prometnih nesreća i to sedam prometnih nesreća s ozlijeđenim osobama i 11 prometnih nesreća s materijalnom štetom.

Prometna nesreća s ozlijeđenom osobom dogodila se u petak, 1. lipnja oko 8.30 sati na državnoj cesti D-3 kod Mirkovca. Muškarac starosti 47 godina upravljao je osobnim vozilom iz smjera Varaždina u smjeru Zagreba. Zbog neprilagođene brzine stanju i uvjetima na kolniku, prednjim je dijelom vozila udario u stražnji dio osobnog vozila kojim je ispred njega u istom smjeru upravljao 55-godišnjak, koji se zaustavio na kolniku. U prometnoj je nesreći ozlijeđena 56-godišnja putnica iz vozila 55-godišnjaka te je prevezena u Opću bolnicu Varaždin.

U prometnoj nesreći koja se dogodila u petak, 1. lipnja oko 21.15 sati u Presečnu, ozlijeđene su dvije osobe. Mladić u dobi od 21 godine, upravljao je osobnim vozilom pod utjecajem alkohola od 1.87 g/kg državnom cestom D-3 iz smjera Varaždina prema Zagrebu. Dolaskom do raskrižja sa županijskom cestom, u desnom zavoju, zbog neprilagođene brzine kretanja, vozilo se zanijelo i sletjelo ulijevo na travnati prostor, a potom na županijsku cestu. Pritom je udarilo u osobno vozilo kojim je tom cestom iz smjera Oštrica upravljao 29-godišnjak i sletjelo na livadu. U prometnoj su nesreći ozlijeđena oba vozača te im je medicinska pomoć pružena u varaždinskoj Općoj bolnici. Njihove će se ozljede okvalificirati naknadno.

Dvije su osobe ozlijeđene u prometnoj nesreći koja se dogodila u petak, 1. lipnja oko 22 sati u Oštricama. Muškarac starosti 50 godina upravljao je osobnim vozilom pod utjecajem alkohola od 1.75 g/kg iz smjera Presečna. Dolaskom do raskrižja, započeo je skretanje u lijevo, oduzevši pritom prednost prolaska osobnom vozilu kojim je iz smjera Orehovca prema Oštricama, upravljala 21-godišnjakinja. Tom je prilikom prednjom lijevom stranom vozila udario u lijevu bočnu stranu vozila vozačice. U prometnoj je nesreći ozlijeđena vozačica koja je prevezena u Opću bolnicu Varaždin, dok je 50-godišnjak zadobio ozljedu na nosu te je pregledan na mjestu događaja, ali je odbio daljnju liječničku pomoć.

U petak, 1. lipnja oko 9.30 sati, na raskrižju Koprivničke i Ulice Ruđera Boškovića u Varaždinu, dogodila se prometna nesreća s ozlijeđenom osobom. Muškarac starosti 94 godine upravljao je osobnim vozilom desnom prometnom trakom južnog kolničkog traka Koprivničke ulice. Dolaskom do raskrižja s ulicom Ruđera Boškovića, započeo je skretanje udesno, a da prethodno nije propustio 78-godišnjakinju koja je prelazila kolnik navedene ulice, gurajući bicikl sa svoje desne strane. Nakon prometne nesreće, sudionici su razmijenili osobne podatke i napustili mjesto događaja bez pozivanja policije, a pješakinja je u subotu, 2. lipnja sama zatražila liječničku pomoć u Općoj bolnici Varaždin.

U prometnoj nesreći koja se dogodila u subotu, 2. lipnja oko 21 sat, teže je ozlijeđen  28-godišnjak. On je upravljao motociklom pod utjecajem alkohola od 1.12 g/kg, autocestom A-4 iz smjera Varaždina u smjeru Čakovca. Dolaskom do prometnog čvora Ludbreg, zbog neprilagođene brzine kretanja osobinama i stanju ceste te uvjetima prometovanja, izgubio je nadzor nad upravljačem i vozilom sišao ulijevo van kolnika na travnati teren, pri čemu je došlo do pada i klizanja vozača i motocikla po prometnom čvoru. Ozlijeđeni je motociklist prevezen u varaždinsku Opću bolnicu.

Jedna je osoba ozlijeđena u prometnoj nesreći koja se dogodila jučer, 3. lipnja oko 10.20 sati u Završju Podbelskom. Mladić u dobi od 19 godina upravljao je osobnim vozilom pod utjecajem alkohola od 2.31 g/kg iz smjera Peca u smjeru Beletinca. U jednom je trenutku vozilom prešao ulijevo na suprotnu prometnu traku, nakon čega je sletio u lijevi cestovni jarak gdje je prednjim dijelom vozila udario u betonski most. U prometnoj je nesreći ozlijeđen 35-godišnji putnik iz vozila. Medicinska mu je pomoć pružena u Općoj bolnici Varaždin, a njegove ozljede za sad nisu okvalificirane.