Tijekom vikenda na cestama Varaždinske županije šestero ozlijeđenih Foto: VV arhiva / ilustracija

Tijekom vikenda na cestama Varaždinske županije šestero ozlijeđenih

I.D./Varaždinske vijesti | 8.7.2019. u 11:37h | Objavljeno u Crna kronika

Tijekom proteklog vikenda na prometnicama Varaždinske županije dogodilo se ukupno 10 prometnih nesreća, od čega četiri prometne nesreće s ozlijeđenim osobama i šest prometnih nesreća s materijalnom štetom.

U petak, 5. srpnja oko 22.15 sati na državnoj cesti D-3 u Mirkovcu u prometnoj nesreći ozlijeđena je jedna osoba. Do nesreće je došlo kada je 53-godišnjak, koji je osobnim vozilom upravljao iz smjera Zagreba u smjeru Varaždina, zbog neprilagođene brzine kretanja vozila van naseljenog djela u zavoju izgubio nadzor nad upravljačem vozila i udario ju prometni znak, nakon čega je sletio van kolnika i prevrnuo se vozilom na krov. Vozač je ozlijeđen te mu je medicinska pomoć pružena u varaždinskoj Općoj bolnici. Ozljede mu za sada nisu okvalificirane.

U prometnoj nesreći koja se dogodila jučer, 7. srpnja, oko 11.30 sati u Turčinu ozlijeđene su tri osobe. Muškarac starosti 49 godina upravljao je osobnim vozilom iz smjera Črnca Biškupečkog u smjeru Zagrebačke ulice koja je prometnim znakom označena kao cesta s prednošću prolaska i vozilom se nije zaustavio već je ušao u raskrižje te oduzeo prednost prolaska osobnom vozilu kojim je Zagrebačkom ulicom iz smjera Varaždina u smjeru Turčina upravljao 39-godišnjak. Ozljede je zadobio 39-godišnji vozač te 38-godišnja suputnica i jednogodišnje dijete. Medicinska pomoć im je pružena u varaždinskoj Općoj bolnici. Ozljede im za sada nisu okvalificirane.

Jučer, 7. srpnja, oko 12 sati u Možđencu u prometnoj je nesreći ozlijeđena jedna osoba.

- Osobnim vozilom je iz smjera Ljubešćice u smjeru Novog Marofa upravljao 23-godišnjak. Vozilom je započeo skretati u lijevo, dok je suprotno znaku zabrane pretjecanja motociklom krenuo pretjecati 41-godišnjak, te je motociklom udario u zadnji dio sobnog vozila. Uslijed udara motociklist je pao na kolnik i zadobio ozljede. Medicinska pomoć mu je pružena u varaždinskoj Općoj bolnici. Ozljede mu za sada nisu okvalificirane - izvijestili su iz policije.

Jučer se i u Lepoglavi, oko 19 sati, dogodila prometna nesreća u kojoj je ozlijeđena jedna osoba. Žena starosti 44 godine upravljala je osobnim vozilom iz smjera Kaniže u smjeru Golubovca. Dolaskom do raskrižja za skretanje u Ulicu Prvog hrvatskog sveučilišta započela je smanjivati brzinu kretanja te je u njezin zadnji dio vozila prednjim djelom vozila udario 24-godišnjak. Vozačica je zadobila ozljede, te joj je medicinska pomoć pružena u varaždinskoj Općoj bolnici. Ozljede joj za sada nisu okvalificirane.

Označeno u