Tijekom vikenda na cestama Varaždinske županije 339 prekršaja Foto: VV arhiva / ilustracija

Tijekom vikenda na cestama Varaždinske županije 339 prekršaja

Varaždinske vijesti | 20.11.2023. u 21:46h | Objavljeno u Crna kronika

Tijekom proteklog vikenda na prometnicama Varaždinske županije, dogodila se jedna prometna nesreća s materijalnom štetom.

U tom je vremenu proveden pojačani nadzor prometa, kojom prilikom je utvrđeno ukupno 339 prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama i to: 25 prekršaja vožnje pod utjecajem alkohola, 1 prekršaj odbijanja testiranja na drogu, 87 prekršaja vožnje nepropisnom brzinom, 69 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa, 27 prekršaja nepropisne uporabe mobitela te 129 ostalih prekršaja.

Najviša utvrđena koncentracija alkohola iznosi 3.33 promila, dok najviša utvrđena nepropisna brzina iznosi 95 km/h.

Svi vozači zatečeni u vožnji pod utjecajem alkohola su isključeni iz prometa, jedan vozač je smješten u posebnu prostoriju do prestanka djelovanja opojnog sredstva, dok je jedan vozač uhićen te će biti priveden na nadležni Općinski sud.

U petak, 17. studenog, policijski službenici Policijske uprave varaždinske proveli su operativnu akciju "Pojas i mobitel".

Tom su prilikom utvrdili 56 prekršaja, od čega 34 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa za vrijeme vožnje, 9 prekršaja nepropisnog korištenja mobitela za vrijeme vožnje te 14 ostalih prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

Tijekom proteklog vikenda na području Policijske uprave varaždinske zabilježeno je 5 prekršaja narušavanja javnog reda i mira i to u Varaždinskim Toplicama, u dva slučaja u Lepoglavi i u dva slučaja u Varaždinu.