Tijekom vikenda na cestama 179 prekršaja, uhićen pijani 23-godišnjak Foto: VV arhiva / ilustracija

Tijekom vikenda na cestama 179 prekršaja, uhićen pijani 23-godišnjak

Varaždinske vijesti | 27.12.2023. u 17:33h | Objavljeno u Crna kronika

Tijekom proteklog vikenda, za vrijeme pojačanog nadzora prometa, na prometnicama Varaždinske županije sveukupno je utvrđeno 179 prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

Od toga se je utvrđeno 15 prekršaja vožnje pod utjecajem alkohola, 1 prekršaj odbijanja testiranja na prisutnost droga, 34 prekršaja vožnje nepropisnom brzinom, 41 prekršaj nekorištenja sigurnosnog pojasa, 15 prekršaja nepropisnog korištenja mobitela, 2 prekršaja vožnje bez položenog vozačkog ispita, 3 prekršaja vožnje neregistriranim vozilom te 68 ostalih prekršaja.

Najviša utvrđena koncentracija alkohola od 2.20 promila alkohola u organizmu utvrđena je kod vozača osobnog automobila, dok najviša utvrđena nepropisna brzina iznosi 86 km/h.

- Svi vozači zatečeni u vožnji pod utjecajem alkohola su isključeni iz prometa, a jedna osoba uhićena je na mjestu počinjenja prekršaja te je dovedena na nadležni Općinski sud - priopćili su iz policije.

Naime, u nedjelju, 24. prosinca oko 21.20 sati u mjestu Podvorec, zaustavljen je osobni automobil kojim je upravljao 23-godišnjak prije stjecanja prava na upravljanje i pod utjecajem alkohola od 1.03 promila.

- S obzirom da je navedeni višestruki počinitelj prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama, uhićen je i priveden u Policijsku postaju Novi Marof. Doveden je sutkinji Prekršajnog odjela Općinskog suda u Varaždinu koja mu je odredila zadržavanje u trajanju od 12 dana. Također je od istog privremeno oduzeto vozilo kojim je upravljao - izvijestili su iz PU varaždinske.