Tijekom vikenda devet prometnih nesreća i to tri s ozlijeđenom osobom

VV | 23.1.2023. u 17:35h | Objavljeno u Crna kronika

U petak, 20. siječnja oko 13.40 sati u Leskovcu, zaustavljen je osobni automobil kojim je upravljao 66-godišnjak. Kontrolom vozila i vozača utvrđeno je da isti upravlja vozilom nakon isteka roka važenja prometne dozvole i tehničkog pregleda, da je vozilo odjavljeno te da je za registarskim pločicama i prometnom dozvolom raspisana objava sa mjerom privremeno oduzeti. Protiv 66-godišnjaka podnijet će se odgovarajuća pismena.

U nedjelju, 22. siječnja oko 01.00 sati u mjestu Jerovec, u kontroli prometa zaustavljen je osobni automobil kojim je pod utjecajem alkohola u koncentraciji od 1,77 promila upravljao 26-godišnjak. Kako je postajala opravdana bojaznost daljnjeg činjenja prekršaja isti priveden u PP Ivanec i smješten u posebnu prostoriju za zadržavanje.

Tijekom proteklog vikenda na prometnicama Varaždinske županije, dogodilo se 9 prometnih nesreća i to 3 s ozlijeđenom osobom i 6 prometnih nesreća s materijalnom štetom.

Za vrijeme pojačanog nadzora vozila i vozača utvrđeno je ukupno 24 prekršaja vožnje pod utjecajem alkohola, 11 prekršaja vožnje nepropisnom brzinom, 56 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa, 2 prekršaja nepropisne uporabe mobitela, 4 prekršaja vožnje neregistriranim ili tehnički neispravnim vozilom, 1 prekršaj upravljanja prije stjecanja prava na upravljanje motornim vozilom, te 111 ostalih prekršaj, odnosno sveukupno je utvrđeno 209 prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

Najviša utvrđena koncentracija alkohola iznosi 2.20 promila alkohola u organizmu utvrđena kod vozača osobnog automobila, dok najviša utvrđena nepropisna brzina iznosi 74 km/h.

Svi vozači zatečeni u vožnji pod utjecajem alkohola su isključeni iz prometa, jedan vozač je zadržan u prostorijama do otrežnjenja, dok uhićenih vozača nije bilo.