Tijekom vikenda četiri prometne nesreće s pet ozlijeđenih osoba

VV | 3.4.2023. u 18:29h | Objavljeno u Crna kronika

U prometnoj nesreći koja se dogodila u subotu, 1. travnja oko 14.00 sati u ulici Grofa Draškovića u Bednji, ozlijeđena je jedna osoba. Djevojka starosti 24 godine upravljala je osobnim vozilom kojemu je isteklo važenje prometne dozvole i police osiguranja. Kretala se kolnikom iz smjera Lepoglave u smjeru Trakošćana. Dolaskom na raskrižje sa nerazvrstanom asfaltiranom cestom iste važnosti gdje se promet odvija sukladno prometnim pravilima, nije propustila vozilo koje joj je nailazilo sa njezine desne strane, kojom prilikom je oduzela prednost prolaska i udarila bicikl sa kojim je upravljala žena starosti 49 godina, a koja se kretala navedenom nerazvrstanom cestom, u namjeri skretanja ulijevo. Uslijed udara 49-godišnjakinja je pala na kolnik. Na mjesto događaja izašla ekipa Zavoda za hitnu medicinu Varaždinske županije koja je pregledala 49-godišnjakinju kojom prilikom je utvrđeno da je ista zadobila lakše tjelesne ozljede.

U prometnoj nesreći koja se dogodila u nedjelju, 2. travnja oko 00.50 sati u ulici Vatroslava Lisinskog u Ludbregu, ozlijeđena je jedna osoba. Muškarac starosti 54 godina, pod utjecajem alkohola od 1.61 promila upravljao je osobnim automobilom iz smjera Selnika u smjeru centra grada.

>> Vozač udario u obiteljsku kuću, probio plinske instalacije pa ostao priklješten u vozilu

Brzinu kretanja vozila nije prilagodio stanju i uvjetima na kolniku, uslijed čega je sletio van kolnika u lijevu stranu gdje je prednjim dijelom vozila udario u ogradu i zid kuće te plinski ormarić. Na mjesto događaja su izašli vatrogasci DVD Ludbreg koji su izvršili rezanje lima vozila i izvukli ozlijeđenog vozača. Na mjesto događaja izašli su i djelatnici poduzeća za distribuciju plina koji su zatvorili dovod plina. U prometnoj nesreći 54-godišnjak je zadobio tjelesne ozljede. Liječnička pomoć mu je pružena u Općoj bolnici u Varaždinu, a njegove ozlijede će se okvalificirati naknadno.

U prometnoj nesreći koja se dogodila u nedjelju, 2. travnja oko 04.40 sati u Zlatarskoj ulici u mjestu Topličica, ozlijeđena je jedna osoba. Mladić starosti 19 godina upravljao je osobnim automobilom iz smjera Podruta u smjeru Madžareva. Prilikom vožnje nije držao potreban razmak kad se kretao iza drugog vozila te, je prednjim desnim bočnim dijelom vozila naletio na lijevi stražnji bočni dio osobnog automobila kojim je upravljala 48-godišnjakinja, a koja se kretala ispred navedenog vozila. U prometnoj nesreći 48-godišnjakinja je zadobila tjelesne ozljede. Liječnička pomoć joj je pružena u Općoj bolnici u Varaždinu, a njezine ozlijede će se okvalificirati naknadno.

U prometnoj nesreći koja se dogodila u nedjelju, 2. travnja oko 10.10 sati u Crkvenčićevoj ulici u mjestu Slanje, ozlijeđene su dvije osobe. Djevojka starosti 23 godine upravljala je osobnim automobilom iz smjera Križovljana u smjeru Slanja. Izlaskom iz desnog zavoja brzinu kretanja nije prilagodila stanju i uvjetima na kolniku, izgubila je nadzor nad upravljačem i prešla na lijevu stranu kolnika gdje je prednjim djelom svog vozila udarila u lijevi bočni dio osobnog automobile, kojim je iz suprotnog smjera upravljala 66-godišnjakinja. Od siline udara oba osobna automobila sletjela su van kolnika na mekani dio. U prometnoj nesreći ozlijede su zadobile obje vozačice. Liječnička pomoć im je pružena u Općoj bolnici u Varaždinu, a njihove ozlijede će se okvalificirati naknadno.