Tijekom vikenda 15 nesreća od čega sedam s ozlijeđenim osobama

M.P./Varaždinske vijesti | 5.6.2017. u 11:12h | Objavljeno u Crna kronika

Tijekom proteklog vikenda na prometnicama Varaždinske županije dogodilo se ukupno petnaest prometnih nesreća od čega sedam s ozlijeđenim osobama i osam s materijalnom štetom.

U nesreći u Varaždinu u petak je ozlijeđena jedna osoba.

- Muškarac starosti 35 godina upravljao je Bombellesovom ulicom u smjeru Optujske ulice. Dolaskom do raskrižja s Ulicom Eugena Kumičića, prilikom skretanja u lijevo u Kumičićevu ulicu nije propustio automobil kojim je istom cestom iz suprotnog smjera zadržavajući smjer kretanja upravljao 29-godišnjak te je došlo do sudara. Dvadesetdevetogodišnji vozač je u nesreći lakše ozlijeđen - naveli su iz policije.

U petak je na zapadnom kolničkom traku autoceste A-4 ozlijeđena 21-godišnjakinja. Vozeći se iz Varaždina prema Zagreba, nije se kretala sredinom obilježene prometne trake zbog čega je sletjela u desno van kolnika na zelenu površinu te je u bočnom zanošenju i prevrtanju vozila udarila u pletenu žičanu ogradu. Ozljede joj za sada nisu okvalificirane.

U subotu je u Varaždinu ozlijeđen 20-godišnji mladić. Vozeći se s 1,10 promila alkohola iz smjera Međimurske ulice u smjeru Supilove ulice, dolaskom do raskrižja s Masarykovom ulicom u desnom zavoju brzinu kretanja nije prilagodio uvjetima i stanju kolnika, te je izgubio kontrolu nad vozilom. Izletio je u lijevu stranu van kolnika i udario u stablo. Ozljede mu za sada nisu okvalificirane.

U subotu je u Glavnoj ulici u Selniku u nesreći ozlijeđena 41-godišnjakinja.

- Četrdesetčetverogodišnjak je vozio iz smjera Ludbrega u smjeru Svetog Đurđa, a budući da nije držao razmak kada je vozio iza 46-godišnjaka koji je usporio zbog skretanja u lijevo u dvorište svoje obiteljske kuće, došlo je do sudara. U nesreći je ozlijeđena 41-godišnjakinja, no ozljede joj za sada nisu okvalificirane - naveli su iz policije.

Četrdesetjednogodišnjakinja je ozlijeđena i u subotnjoj nesreći u Turčinu. Vozeći se biciklom Ulicom Dugi Vrh, zbog neprilagođene brzine kretanja izgubila je nadzor i pala na kolnik. Medicinska pomoć pružena joj je u varaždinskoj Općoj bolnici.

U nesreći u subotu u Zagrebačkoj ulici u Varaždinu ozlijeđen je 22-godišnjak. Vozeći se mopedom u smjeru Turčina s 1,94 promila alkohola u krvi, dolaskom do raskrižja s Ulicom Tomislava Miškulina zbog bitno smanjenih vozačkih sposobnosti, izgubio je kontrolu te pao na kolnik i ozlijedio se.

U Završju Podbelskom jučer su ozlijeđene dvije osobe.

- Osobnim vozilom je iz smjera Beletinca u smjeru Pece upravljao 69-godišnjak s 2,09 promila alkohola u krvi. Zbog neprilagođene brzine, izgubio je nadzor i sletio u desno van kolnika gdje je udario u ploču za označavanje zavoja na cesti. Potom je došlo do prevrtanja vozila u cestovni jarak. U nesreći su ozlijeđeni vozač i 23-godišnji suvozač - istaknuli su iz policije.

Označeno u