Tijekom proteklog vikenda ukupno 17 prometnih nesreća

Varaždinske vijesti | 8.3.2021. u 20:30h | Objavljeno u Crna kronika

Tijekom proteklog vikenda na prometnicama Varaždinske županije, dogodilo se ukupno 17 prometnih nesreća i to tri s ozlijeđenim osobama i 14 prometnih nesreća s materijalnom štetom.

Za vrijeme pojačanog nadzora ukupno je utvrđeno 210 prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama i to: 21 prekršaj vožnje pod utjecajem alkohola, jedan prekršaj odbijanja testiranja na droge, 105 prekršaja vožnje nepropisnom brzinom, 18 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa, sedam prekršaja nepropisne uporabe mobitela, jedan prekršaj upravljanja prije stjecanja prava, jedan prekršaj upravljanja neregistriranim i tehnički neispravnim vozilom te 56 ostalih prekršaja.

Najviša utvrđena nepropisna brzina iznosila je 126 km/h, dok je najveća koncentracija alkohola iznosila 2.78 g/kg.

Svi vozači zatečeni u vožnji pod utjecajem alkohola su isključeni iz prometa, a jedan vozač je zadržan u prostorijama policije do otrežnjenja.

U nedjelju, 7. ožujka u 21.30 sati u Varaždinu je zaustavljen osobni automobil kojim je pod utjecajem alkohola od 2.78 g/kg upravljao 46-godišnjak. Zbog sumnje da će nastaviti s činjenjem prekršaja, priveden je u prostorije Policijske uprave varaždinske te smješten u posebnu prostoriju za zadržavanje do prestanka djelovanja opojnog sredstva, a najduže 12 sati.

Što se ostalih događaja tiče iz Policijske uprave varaždinske kažu da je tijekom proteklog vikenda na njihovom području zabilježeno šest prekršaja protiv javnog reda i mira i to u Donjem Vratnu, Ivancu te u dva slučaja u Varaždinu i Beretincu.