Tijekom ovog vikenda u kontroli prometa utvrđeno ukupno 197 prekrša Foto: Ilustracija

Tijekom ovog vikenda u kontroli prometa utvrđeno ukupno 197 prekrša

J.Š./ Varaždinske vijesti | 13.7.2020. u 13:05h | Objavljeno u Crna kronika

U subotu, 11. srpnja oko 10.50 sati, na županijskoj cesti između Nove Vesi Petrijanečke i Majerja, dogodila se prometna nesreća s ozlijeđenom osobom. Mladić u dobi od 24 godine upravljao je osobnim vozilom županijskom cestom iz smjera Nove Vesi Petrijanečke u smjeru Majerja. Prilikom izlaska iz desnog zavoja, zbog neprilagođene brzine stanju i uvjetima na cesti, izgubio je nadzor nad upravljačem i vozilom sletio u lijevo van kolnika. Pritom je prednjim dijelom vozila udario u metalnu dvorišnu ogradu, a nakon toga, desnim bočnim dijelom vozila u betonski električni stup. Mladić je u prometnoj nesreći teško ozlijeđen te je prevezen u varaždinsku Opću bolnicu gdje je zadržan na liječenju.

Tijekom proteklog vikenda na prometnicama Varaždinske županije dogodilo se ukupno 16 prometnih nesreća i to 3 s ozlijeđenim osobama i 13 s materijalnom štetom.Također je tijekom ovog vikenda u kontroli prometa utvrđeno ukupno 197 prekršaja.

Na području Policijske uprave varaždinske zabilježeno je šest prekršaja protiv javnog reda i mira i to u Škriljevcu, Družbincu, Lepoglavi, Donjem Vratnu i u dva slučaja u Varaždinu, a radi se o događajima vezanim viku i galamu, naročito drsko i nepristojno ponašanje, skitnju i prosjačenje te držanje životinja bez nadzora.