Tijekom ovog vikenda u kontroli prometa utvrđeno je ukupno 84 prekršaja

Varaždinske vijesti | 11.10.2021. u 21:41h | Objavljeno u Crna kronika

Tijekom proteklog vikenda na prometnicama Varaždinske županije dogodilo se ukupno 15 prometnih nesreća, i to 12 prometnih nesreća s materijalnom štetom i 3 prometne nesreće s ozlijeđenim osobama.

Tijekom ovog vikenda u kontroli prometa utvrđeno je ukupno 84 prekršaja.

Policijski službenici Policijske uprave varaždinske su od 8. do 10. listopada (petak/nedjelja) na području Policijske uprave varaždinske proveli pojačani nadzor vozila i vozača u prometu.

Za vrijeme pojačanog nadzora ukupno su utvrđena 33 prekršaja vožnje pod utjecajem alkohola, 42 prekršaja vožnje nepropisnom brzinom, 27 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa, 1 prekršaja nepropisne uporabe mobitela, 1 prekršaj upravljanja prije stjecanja prava, 1 prekršaj upravljanja neregistriranim vozilom i 60 ostalih prekršaja, odnosno sveukupno je utvrđeno 165 prekršaj iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

Najviša utvrđena koncentracija alkohola iznosi 2.54 g/kg alkohola u organizmu, dok najviša utvrđena nepropisna brzina iznosi 117 km/h.

Svi vozači zatečeni u vožnji pod utjecajem alkohola su isključeni iz prometa, a jedan vozač je smješten u posebnu prostoriju za zadržavanje do prestanka djelovanja opojnog sredstva.

OSTALI DOGAĐAJI
Tijekom proteklog vikenda na području Policijske uprave varaždinske zabilježena su 4 prekršaja protiv javnog reda i mira i to u Varaždinu i Nedeljancu.

Radi se o prekršajima koji se odnose na; viku i galamu, naročito drsko ponašanje, omalovažavanje i vrijeđanje policijskih službenika, davanje alkoholnih pića maloljetnim osobama i osobama pod utjecajem alkohola, te prosjačenju.

Označeno u