Tijekom ovog vikenda u kontroli prometa utvrđeno je ukupno 226 prekršaja

Varaždinske vijesti | 11.5.2020. u 21:24h | Objavljeno u Crna kronika

Policijski službenici Policijske uprave varaždinske su od 8. do 10. svibnja (petak/nedjelja) 2020. godine na području Policijske uprave varaždinske proveli pojačani nadzor vozila i vozača u prometu. Za vrijeme pojačanog nadzora ukupno je utvrđeno 8 prekršaja vožnje pod utjecajem alkohola, 119 prekršaja vožnje nepropisnom brzinom, 25 prekršaja nepropisne uporabe mobitela, 2 prekršaja upravljanja neregistriranim i tehnički neispravnim vozilom, te 55 ostalih prekršaja, odnosno sveukupno je utvrđeno 226 prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

Najviša utvrđena koncentracija alkohola iznosi 2.06/kg alkohola u organizmu, dok najviša utvrđena nepropisna brzina iznosi 139 km/h. Svi zatečeni vozači u vožnji pod utjecajem alkohola su isključeni iz prometa, a dva vozača su zadržana u posebnoj prostoriji za zadržavanje do prestanka djelovanja opojnog sredstva.

Tijekom proteklog vikenda na prometnicama Varaždinske županije dogodilo se ukupno 10 prometnih nesreća i to osam prometnih nesreća s materijalnom štetom i dvije prometne nesreće s ozlijeđenim osobama.
Tijekom ovog vikenda u kontroli prometa utvrđeno je ukupno 226 prekršaja.